Stina Wollter rasar mot ungdomarnas osmakliga banderoll: ”Detta är vidrigt”

”Dra fittan i grus, vi drar el i horhus.”, det är texten som några studenter från elprogrammet valt för att pryda en av de många studentflak som färdas på gatorna idag. Nu visar radio- och tv-profilen Stina Wollter offentligt sin avsky mot texten. 
”Jag vill gråta, men sade högt och tydligt: ’Detta är vidrigt’ efter att jag demonstrativt stannat och filmat eländet”, skriver Wollter på sin Instagram.

Folkkära radioprofilen Stina Wollter rasar mot ungdomarnas val av text på sin banderoll som åker genom stan under studenten. När hon publicerade en film som visar studentflaket som upprörde många reagerade hennes Instagramföljare precis som henne. 
”Vad har de fått lära sig under dessa år i skolan? Kvinnosynen är lika med noll. Hoppas deras mammor och systrar reagerar”, skriver en av Stina Wollters följare.

Instagram/stinawollter

Efter att Stina Wollters video på flaket fått över 800 kommentarer började allt fler reagera på budskapet, och elprogrammets rektor är inte villig att backa upp studenternas val av banderoll. 
– Det här är ingen attityd vi förespråkar alls. Det här är killar och tjejer som ska ut i arbetslivet, några redan på måndag. Då kan de inte ha med sig den här attityden, och det förutsätter jag att de inte har, säger rektor  Lukas Frensborg till Aftonbladet.

Stina Wollter har följt upp sitt kritiska inlägg om elprogrammet med en bild där hon hyllar elever från Bräckengymnasiet. Där har tjejerna valt att ha texten ”Vi river machokulturen och bygger Sverige”, på sin studentvagn. 

Stina Wollter tycker att det är avskyvärt att studenterna sprider sådant budskap på sitt studentflak. Håller du med henne? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.