Studenternas ord på flaket fick folk att reagera – ville sprida viktigt budskap

Under de klassiska studentkortegen kan eleverna pynta sina flak med de ord och dekorationer de vill, vilket i flera fall har lett till starka reaktioner under veckan som gått. 

Ett av de studentflak som fått stor uppmärksamhet i media var ett med texten ”Dra fittan i grus, vi drar el i horhus”, vilket fick studenten Benjamin Skoglund att reagera. Istället för att föröska vara rolig på studenten bestämde han och klasskamraterna sig för att använda flaket till att sprida ett viktigt budskap. 

När Benjamin Skoglund och hans klasskamrater på Alléskolan i Hallsberg skulle ta studenten visste de inte vad de skulle skriva på studentflaket, men det var eniga om att de skulle avstå från sexism och rasism. 

Då många av de flak som synts under veckans gång präglats av sexistiska ”skämt” var Benjamin en av många som fått nog, men en av få som var villig att göra något åt saken. 
– Jag hade ju läst om andra flak under veckan där det både var taskig kvinnosyn och sexualisering av kvinnor. Jag ville inte att det skulle vara så, säger Benjamin till Aftonbladet

Facebook/Benjamin Skoglund

Benjamin och hans klass skulle ta studenten på fredagen, så innan dess lämnade Benjamin ett förslag i klassens Facebookgrupp. 
”Rasism och homofobi är smaklöst, vi kryddar hellre maten med kärlek och respekt”, löd förslaget som associerade med klassens programinriktning – Restaurang- och Livsmedel. 

Och så fick det bli. Det Benjamin dock inte hade förväntat sig var vilka reaktioner det skulle få. Efter att han postade bilden på Facebook har den fått 10 000 reaktioner och delats över 2 000 gånger, varav en gång från politikern Gustav Fridolin . 
– Jag tror att det är just för att det inte är så vanligt. Hela veckan har vi läst om osmakliga flak. Folk uppskattar det här mer. Rasism och homofobi är två väldigt aktuella ämnen också, det når ut till många, säger Benjamin till Aftonbladet

Facebook/Benjamin Skoglund

Vad fint att unga studenter använder flaket till att sprida viktiga ord. De visar att alla är lika mycket värda och är något som fler borde lära sig av, dela gärna för att vara med och sprida budskapet.

 

 
 

Läs mer om...