Funktionsnedsatta Moha, 26, krossar alla fördomar som underklädesmodell.

Svenska Moha Frikraft, 26, föddes med en svår cp-skada. Men det har aldrig hindrat henne från att följa sina drömmar – och nu är Moha nybliven underklädesmodell i ett stort fotoprojekt.

Det är fotografen Tomas Gunnarsson som har fotat projektet ”Normkritiska underklädes- och anatomifoton” för Wikimedia Sverige. Syftet är att spegla mänsklighetens olikheter och publicera bilderna på uppslagsverket Wikipedia – och för projektet efterlystes personer som är icke-vita, transpersoner eller personer med synliga funktionsnedsättningar.

Moha, som har en funktionsnedsättning, tvekade aldrig på att ställa upp.

– Jag som brinner för olikheter och vill skapa ett nytt samhällssideal där ALLA kan vara modeller, blev utvald till detta, skriver Moha Frikraft på sin blogg.

I veckan var det vernissage för projektet och där kan man se Moha posera som modell.

– Nu kan jag avslöja att jag är numer Rullstols/underklädesmodell, vilket jag tycker är jätteroligt. Jag som är ca. 1,52cm, är sné i kroppen och har lite ofrivilliga rörelser, skriver hon på sin blogg.

Bilderna har redan börjat spridas på nätet och i en intervju med Expressen utvecklar Moha varför hon valde att ställa upp för projektet:

– Jag tycker det är bra att visa olika kroppar och få fram modeller som är olika, det är på tiden. Samhället ser inte ut som normala modeller. Jag tycker det är bra att visa att alla kan bli modeller, och att kroppar är unika och vackra som de är. Jag vill vara en förebild och visa att jag finns, säger hon till Expressen.

 

Den här modiga tjejen är en förebild och förtjänar alla likes i världen!

 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna