Tilde mötte 11-årige båtflyktingen Delvan – tårarna sprutar i studion när hon får se hur det gick sen

Tilde de Paula Eby har gjort mycket för att TV4:s och Unicefs barngala som stöttar barn på flykt i världen ska bli så bra som möjligt. 

I samband med inspelningarna av programmet åkte Tilde till Grekland och träffade flyktingpojken Delvan. 

Han var då 11 år och hade flytt från Irak med sin familj. Delvan berättade för Tilde hur familjen flytt via Turket och en gummibåt in i Grekland och att han skakade av rädsla så pass mycket att han inte kunde stå upp. På tionde försöket lyckades de ta sig över havet och in i Europa. 

– Första gången såg jag två barn som drunknade, berättar Delvan i TV4 och förklarade hur han mest var orolig för sina småsyskon.  

Mötet berörde Tilde starkt och sedan dess har hon undrat hur det gick för Delvan och hans familj. 

På onsdagen fick hon svar när Peter Jihde och Unicefs generalsekreterare Per Westberg överraskade henne och tittarna med en specialgjord film från Delvan. 

© TV4 (skärmdump)

Där berättade han hur det gick sen för familjen – och Tilde de Paula kunde omöjligt hålla glädjetårarna borta i tv-studion. 

Vilket viktigt arbete dessa välgörenhetsorganisationer gör för barn i hela världen! Och så skönt att det gick bra för Delvan. Dela gärna detta med dina vänner om du också blev berörd av Delvan och Tildes möte. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna