Tonåringen levde i tolv år ovetandes om att han var kidnappad – nu förlåter han förövaren

18-årige Julian levde ett lugnt och lyckligt liv fram till den dagen han skulle fylla i ansökningspapper till college. Hans personnummer stämde inte överens med hans namn, vilket var början på avslöjandet om vad som hände honom när han var liten. 

Under en varm augustidag 2002 försvinner en femårig pojke från sitt hem i Alabama, USA. Pojken, vid namn Julian Hernandez, anmäls försvunnen av sin mamma, men vem som ligger bakom försvinnandet råder det inga tvivel om. 

Pojkens pappa hade lämnat en lapp till mamman, där han skrev att han tagit pojken. Trots flera tips och många som engagerade sig i letandet fanns inga spår av Julian eller hans pappa.

Åren gick och Julian, som fått en ny identitet, var för liten för att minnas händelsen och levde därför ett lyckligt liv tillsammans med sin pappa i Ohio. Det var inte förrän han var 18 år och sökte till college som sanningen började krypa fram. 

Julian fick problem när han skulle fylla i skolans ansökningspapper, då hans personnummer inte stämde överens med hans namn. När Julian bad en studievägledare om hjälp upptäckte hon att Julian fanns på Nationals Centers lista över saknade och utnyttjade barn. Det var då Julian fick veta att han som barn blivit bortförd av sin egen far. 

När Julians mamma fick höra om Julian blev hon överlycklig och ville återförenas med pojken. Julian, som blivit kidnappad av sin egen pappa, förlät fadern. Under rättegången vädjade Julian om att fadern skulle slippa fängelse, då har menar att pappan var anledningen till att det gått bra för honom i livet, det skriver cbsnews
– Att växa upp utan en mamma var smärtsamt, men om ni tar honom ifrån mig får jag uppleva samma sak igen, sa Julian. 

Julians pappa – Bobby Hernandez, bad om ursäkt i rätten och försvarade sig med att berätta att sonen var det viktigaste i hans liv, och att det var därför som han gjorde.

Domaren Cassandra Collier-Williams, delade dock inte faderns syn på det hela.
– Att ta ett barn från hans mor och få barnet att tro att mamman övergett honom är en fruktansvärd sak att göra, sa domaren enligt cbsnews. Julians pappa dömdes till fyra års fängelse.

Fallet fick stort utrymme i media och rapporterades om av CNN. 

Dela gärna om du blev berörd av historien om den kidnappade pojken.