Tonårstjejerna stoppade misshandel – nu hyllas de av polisen

Tonårstjejerna såg kvinnan misshandlas utanför en mataffär i södra Stockholm – utan att någon ingrep. Då tog tjejerna saken i egna händer och stoppade misshandeln, skriver Aftonbladet. Tjejerna hyllas nu bland annat av polis som tillkallades av tjejerna för att klara upp situationen.

Det var under fredagen som Selin Fortaci, 13, gick till mataffären vid Telefonplan strax söder om Stockholm som de såg en man som skrek på och slog en kvinna.

– Han slog henne, men ingen gjorde något, säger Selin till Aftonbladet.

Trots att flera vuxna fanns på platsen ingrep ingen. Då bestämde sig Selin och hennes vänner för att själva göra en fin insats. Tillsammans motade de bort mannen och stoppade misshandeln.

– Min kompis reagerade först och sprang mot mannen och började skrika och putta på honom. Sedan började vi alla gå mot honom, säger Selin till Aftonbladet.

Mannen försökte komma tillbaka men tjejerna höll mannen stången och Selin lyckades mitt i allt tumult att tillkalla polis samtidigt som några av tjejerna tog hand om den misshandlade kvinnan.

Selin är besviken på civilkuraget från de vuxna som fanns på plats och såg misshandeln, men själv kände hon sig aldrig rädd.

– Vi kände inte att det var läskigt, vi var allihopa mot honom. Vi reagerade ganska snabbt, det var ingen av oss som tvekade. Vi blev besvikna på att ingen vuxen hjälpte utan att vi tonåringar fick gå emot honom, säger Selin till Aftonbladet.

De unga hjältinnorna hyllas nu på Polisen Skärholmens egen Facebooksida där polisen bland annat skriver: ”Utan de här tjejernas ingripande kunde historien slutat på annat sätt. Vi är otroligt tacksamma för deras hjälp och sånt här värmer lite extra i polishjärtan.”

Dela den här artikeln om det värmde ditt hjärta lite extra också!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna