Tre restaurangbesökare såg en man lägga något i en kvinnas drink och förhindrade våldtäkt.

Tre kvinnor hjälpte nyligen till att förhindra en våldtäkt i Santa Monica i Kalifornien, USA. De såg en man lägga något i en kvinnas drink när de satt på en fin restaurang – och berättade detta för kvinnan så att mannen sedan kunde gripas. Kvinnorna har nu postat historien på Facebook i hopp om att sprida medvetenhet och få fler att ingripa.

Inlägget på Facebook, skriver av Sonia Ulrich, har nu delats över 102 000 gånger. Det var hon och hennes två kompisar Monica Kenyon and Marla Saltzer som förhindrade vad som hade kunnat bli en våldtäkt.

Det första kvinnorna skriver i inlägget är att de vet att bilden kan se ut som att de inte tar en seriös situation på allvar. Men de vet att Facebook ”prioriterar bilder OCH vi vill ha er uppmärksamhet. Det här är ingenting att skämta om”.

trekvinnor


Bildkälla: Facebook

De tre kvinnorna satt på restaurangen Fig på Fairmont Hotel i Santa Monica. Plötsligt såg Monica att en man vid ett bord längre bort stoppade något i en kvinnas vinglas, när kvinnan var på toaletten. Sällskapet tyckte att det såg ut som att mannen och kvinnan var på en av sina första dejter.

Efter att ha diskuterat hur de skulle göra följde Sonia efter kvinnan till badrummet, där hon berättade vad de hade sett. ”Det här är lite konstigt men vi såg killen du är med lägga något i din drink.

Kvinnan blev chockad och berättade att mannen var hennes kollega och en av hennes bästa vänner. De hade känt varandra i ett och ett halvt år.

Sällskapet berättade vad de sett för chefen på restaurangen och en servitör såg till att kvinnan fick beställa en vatten. Sedan tvingades hon sitta i 40 minuter till, mitt emot mannen som försökte droga henne, och låtsas som ingenting – medan han försökte få henne att dricka ur vinglaset. Lagom till att de var klara att betala kom äntligen polisen – och grep mannen.

Säkerhetsansvarig på stället tackade kvinnorna för att de hade berättat vad de såg direkt. På så sätt kunde personalen kolla igenom övervakningskamerorna och se hur mannen hade försökt droga sitt sällskap. De kunde också ta glaset som bevis.

Efter ingripandet följde hyllningar från i princip vartenda bord i hela restaurangen. Det kan tyckas vara en självklarhet att ingripa men det är tyvärr inte alltid så det ser ut i dag. Det är inte alla som tror på vad de ser eller hör men här tog både de tre kvinnorna och personalen på restaurangen tag i saken – och kunde på sätt förhindra en våldtäkt.

”Tack till alla som ser detta och delar detta och påminner varandra om att ja, du BÖR säga något. Även om det är obehagligt eller konstigt eller osäkert om något kan göra”
, skriver sällskapet på Facebook. Här kan du läsa inlägget i sin helhet:

GUESS WHO STOPPED A RAPE LAST NIGHT?! THESE GALS!

Ok, so we’re still recovering from the events, but we wanted to tell…

Posted by Sonia Ulrich on Friday, May 27, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna