Tre tjejer hånar henne och kallar flickan ”fetknopp” – då kliver en pojke fram och gör det enda rätta

En flicka blev mobbad av tre andra tjejer.

De gav sig på henne, förloämpade henne och kastade ut både hennes saker och matlåda från skolbussen.

Men de hade aldrig förväntat detta skulle hända. 

”Det brukar alltid vara tyst på den buss som jag normalt sett hoppar på varje dag. Ibland pratar visserligen någon i telefon, ibland hör jag musiken strömma ut från någons högtalare. Men för det mesta är det väldigt lugnt.

Men idag hände något. En grupp tonåringar hoppas på bussen och snart hörde jag hur de började bråka med varandra, längst bak i bussen. Det var tre flickor som skrattade, samtidigt som de slängde ut maten från en annan flickas matlåda. De kallade henne ”fetknopp” och sa taskiga saker om hennes utseende. De mobbade henne.

Den här utsatta tjejen sprang sedan framåt i busskorridoren. Hon grät när den ena av tjejer – hon verkade vara ledaren för gänget som mobbade flickan – kom ikapp henne och började slita i hennes grejer. Hon fortsatte att förolämpa denna stackars flicka och frågade varför hon åt så mycket. ”Om du gick ned i vikt och inte var så fet så skulle vi sluta retas med dig”, sa den här tjejen.

Flickan grät och såg helt förstörd ut. Det var hemskt att se.

En kille som såg mycket yngre ut än de övriga i tonårsgänget satt bredvid mig och han såg också hela scenen som utspelade sig framför våra ögon.

Jag hade precis tänkt ingripa när han reste sig från sätet och gick fram till mobbaren. Han gick fram till den första flickan och slet av hennes glasögonen och hotade med att kasta dem ut från fönstret om hon inte gav fan i att ge sig på sin klasskamrat.

Flickan lovade att sluta, hon gick tyst tillbaka till sina vänner där bak i bussen samtidigt som killen höll hennes glasögon utanför bussrutan, i ett demonstrativt grepp.

När situationen lugnat ned sig och flickorna satt sig ned gick han bak i bussen och gav en av tjejerna hennes glasögon tillbaka. Jag tror aldrig jag har sett en tjej med rödare ansikte.

Den mobbade flickan gick av en station senare och jag satt kvar ytterligare några stopp. Jag kunde inte låta bli att gå fram till killen för att tacka honom. Jag gav denna hjälte till pojke en stor klapp på axeln och jag tror aldrig jag hyst en så pass stor respekt för någon så snabbt. Och jag såg att flera av passagerarna tackade honom. 

Stå upp mot mobbarna. Även om du tror att det ”inte är ditt problem”, så gör det skillnad. Nästa gång kommer någon annan säga ifrån. 

Dela gärna med dig av detta om du håller med.