Tummen upp för MC-gänget som satte ned foten när 7-årige pojken blev mobbad

Hela 83 år har passerat sedan nazisterna tog makten i dåvarande Tyskland, men Adolf Hitlers skrämmande tankar och idéer lever fortfarande kvar på många håll i världen. Man tycker att vi människor borde lärt oss och utvecklats, men främlingfientligheten och rasismen finns kvar i samhällets alla hörn.

Därför är det så viktigt att säga ifrån. Och därför borde detta MC-gäng hyllas.

På grund av deras hudfärg blev 7-årige Eze och hans mamma Jaci Stimson under en längre period utsatta för trakasserier och hatbrott. Meddelanden om att de skulle lämna staden Derry, där de bor, kunde vara klottrade på gården. Händelserna gjorde familjen livrädda.

”Vi kände oss väldigt ensamma i det här. Vi var rädda”, säger mamma Jaci till WMUR.

Youtube

Värst var det för sonen Eze. Han tvingades varje dag gå till skolan och motta skällsord. Men trots att skolan larmades blev det ingen bättring. Kulmen nåddes när mammans bil blev vandaliserad – då bestämde sig nämligen ett MC-gäng med hjärtat på rätta stället för att agera.

När mamma Jaci delade med sig av familjens skrämmande upplevelser och bilder på hennes sönderrepade bil fick de först starkt stöd på sociala medier. Stadens invånare ville verkligen visa att de var välkomna och att inga rasister skulle få förstöra deras liv i Derry. 

Stadens MC-gäng, Manchester Motorcycle Club, tog det ytterligare ett steg och bestämde sig för att dyka upp på 7-åringens skola. Det blev ett oförglömligt möte som värmer hjärtat. Kolla in det i klippet här nedanför.

Efter MC-knuttarnas besök på skolan och tydliga stöd till familjen i lokala nyheterna har nu trakasserierna upphört. Förutom det överväldiga stödet fick också pojken ett medlemskap och en egen skinnjacka av motorcykelklubben. Mamman säger sig vara evigt tacksam över gesten – och kärleken från samhället som har sköljt över dem sedan MC-knuttarnas initiativ.

”Det finns mycket mer kärlek än hat i den här världen, i den här staden. Det har allt stöd vi fått visat oss”, säger mamma Jaci till WMUR.

Nu delar vi den här historien för att visa att mobbning och rasism aldrig är okej. Och för att hylla ett MC-gäng med ett hjärta av guld!