Tv-personligheten Carin da Silva ryter ifrån mot träningshetsen bland nyblivna mammor.

Alla som har fött barn vet att kroppen förändras för alltid efter det. Även om det går att komma tillbaka till sin ”normala” vikt ser kroppen inte längre likadan. Så har det så klart varit för alltid, så länge kvinnor har fött barn, men av någon anledning tycker samhället inte längre att det är okej. Nu är det träningshets och skruvade kroppsideal överallt. Många mammor som precis har fått barn gör allt som står i deras makt för att ha platt mage igen efter två veckor. Nu ryter dansaren och tv-profilen Carin da Silva ifrån mot kropps- och träningshetsen. Hon väntar sitt andra barn – och visar stolt upp sin mage med bristningar. ”Det är Theo som ”har gett” mig bristningarna och honom älskar jag ju över allt annat”, skriver hon om sin förstfödde på sin blogg.

Carin da Silva, 31 år, väntar sitt andra barn. För ett par dagar sedan kände hon hur bebisen sparkade ”som bara den” i magen, så hon tog fram mobilen och började filma. När hon sedan tittade på filmen ville hon först inte lägga upp den, för hon tyckte att man såg så mycket av bristningarna på hennes mage.

Sen tänkte hon om.

”Men vet ni vad. Det skiter jag i!!!

Jag skapar ett liv där inne. Vad gör det att jag har bristningar då? Min kropp är fantastisk som kan göra ngt sådant och det ska man vara tacksam över!!

Plus att det är Theo som ”har gett” mig bristningarna och honom älskar jag ju över allt annat. Så varje gång jag tittar på min randiga mage tänker jag på honom och blir glad i hela kroppen” skriver Carin da Silva på bloggen.

Carin_da_Silva_in_August_2013


Bildkälla: Wikipedia

Det är hennes kropp – och hon tycker inte att någon annan ska bry sig om hur den ser ut. Hon berättar för Aftonbladet.se om den kroppshets hon tycker förekommer efter graviditeten.

– Det är en hets kring att man ska komma tillbaka och i form efter graviditeten. Det är mamma-boot camp, mammaträning och man ser inte en enda mamma med barnvagn som inte har löpartights på sig, säger hon till tidningen.

På sin blogg skriver hon att hon självklart vill träna och bygga upp sin kropp igen – men inte hetsbanta och tokträna. Hon vill ha tid med sina barn i stället för att ”vara på gymmet var och varannan minut”. Och hon tror att många tränar efter graviditeten på grund av press från samhället, inte för den goda hälsans skull.

– Folk har åsikter om andras människors kroppar, men de har inte med det att göra. Även om man kommer ”tillbaka” till sin startvikt ser kroppen annorlunda ut. Allt förändras när man fått barn, säger hon till Aftonbladet.se.

Två veckor efter att Carin da Silva hade fött sin första son frågade någon om hon väntade tillökning.

Dansaren har fått mycket positiv respons på blogginlägget och nu vill hon att fler ska tänka efter kring kropps- och träningshetsen.

– Man ska vara tacksam för det är ingen självklarhet att man ens kan få barn. Att börja klaga på sin kropp är orättvist mot en själv, säger hon till Aftonbladet.se.

Bra gjort Carin da Silva! Alla är fina som de är, och finns det något finare än att vara mamma? Dela gärna vidare om du håller med!

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna