Tvättomatägare tog hand om över 2 ton tvätt åt hemlösa över påsk.

Hemlösa personer lever ett helt annat liv, som kan vara svårt för oss med tak över huvudet att förstå. Inte nog med att de inte har någonstans att förvara sina saker och tillbringa nätterna – vardagliga sysslor som vi tar för givna är svåra för dem att genomföra. Det kan vara allt från att laga ett ordentligt mål mat eller krypa ner under en filt när åskan går till att tvätta sina kläder eller duscha efter en varm dag. När jag ser hemlösa gör det alltid ont i hjärtat men jag tycker att det är svårt att veta vad man kan göra för att hjälpa. De flesta som engagerar sig brukar ge de hemlösa någonstans att sova då och då, skänka julklappar eller bjuda på mat. Men den här mannen, Samuel Van De Cruze, har gjort något helt annat för att ge hemlösa en drägligare tillvaro.

Samuel Van De Cruze är en före detta socialarbetare som nyligen öppnade tvättomaten Mr Bubbles i Queens i New York i USA. Han har fortfarande ett stort hjärta och engagerar sig för de utsatta i samhället, så när påsken kom ville han göra något för stadsdelens hemlösa.

Samuel tillbringade totalt 60 timmar med att tvätta, torka och vika ihop kläder åt hemlösa familjer på ett härbärge. Han uppskattar att det blev ungefär 2,2 ton tvätt, skriver Huffington Post.

– Som kristen har jag blivit lärd att göra gott. En morgon kom jag på att jag skulle göra det här, säger Samuel till tidningen.

Det var första gången han gjorde något liknande. Han till och med hämtade upp och lämnade tvätten.

Att tvätta kan annars vara kostsamt, svårtillgängligt och komplicerat för en hemlös familj som måste bära med sig smutstvätten vart de än tar vägen och kanske gå långt för att kunna tvätta. Samuel insåg detta och vet att de hemlösa har annat att lägga pengar på – så han blev inspirerad att göra en insats.

– Rena kläder och sängkläder är nödvändigheter – nästan lika viktigt som mat och någonstans att sova. Folk behöver rena kläder för att fungera och vara hälsosamma, säger Samuel Van De Cruze i ett uttalande.

Hans påskinitiativ var så klart uppskattat bland de hemlösa familjerna, som sparade både pengar och tid.

Detta är ett sätt att hjälpa hemlösa som jag aldrig har hört talas om tidigare. Jag kan förstå att det är riktigt uppskattat att kunna ta på sig själv och barnen rena kläder och sova i nytvättade lakan för en gångs skull. Gilla gärna om du också tycker att detta är ett bra initiativ!

He even picked up and dropped off the loads.

Posted by The Huffington Post on Sunday, April 10, 2016

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna