Tyska förslaget: 5 års fängelse för grupptafsare.

Om en grupp omringar en person i en folkmassa och någon eller några tar på honom eller henne utan samtycke riskerar alla som ingår i gruppen upp till fem års fängelse. Och det oavsett om de själva har deltagit aktivt i övergreppet. Det innefattar ett förslag från Tyskland som nu vill skärpa landets sexbrottslag.

Ett nej är ett nej. Det ska vara grunden i Tysklands sexbrottslag enligt ett nytt förslag som väntas klubbas i dag. Det skriver SvD.

Foto: Pixabay.
Foto: Pixabay.

Lagskärpningen kommer också innebära att det inte längre ska krävas fysiskt våld eller hot om våld för att dömas för våldtäkt. I fall där offret säger nej, eller på annat sätt visar att han eller hon inte vill ha sex, ska en person kunna fällas, rapporter Süddeutsche Zeitung enligt SvD.

Förslaget innebär också hårdare tag mot tafsare. Om en grupp omringar en person i en folkmassa och någon eller några tar på honom eller henne utan samtycke riskerar alla som ingår i gruppen upp till fem års fängelse. Och det oavsett om de själva har deltagit aktivt i övergreppet.

pitchfork music festival 2011_golden vibes

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna