Varje dag hånade pojkvännen hennes utseende. Nu slår hon tillbaka med en käftsmäll som hela nätet vill dela.

Flera unga tjejer har varit i dåliga förhållanden, där de har blivit illa behandlade av sin partner. Så även Brittaney Lynn Shane, som konstant blev retad av sin pojkvän. Han påpekade alla hennes brister, klagade på hennes hår, smink och till med vikten. Så fruktansvärt! Men Brittaney lät sig inte knäckas. Nu har en Facebookpost hon skrev delats hundratusentals gånger.

Brittaney Lynn Shane hade ett förhållande där hennes kille klagade på allt. Hon tillät honom att bestämma hur hon skulle ha håret, hur hon skulle sminka sig och vad hon skulle väga. Hon hade börjat bli van vid hans hemska ord. Han brukade kalla henne löjlig, ful och smaklös. Men hon klarade inte av att lämna honom utan gjorde som så många och stannade i ett destruktivt förhållande.

Bildkälla

12524094_1017938204938860_3671170901526538543_n

Till slut hade hon tappat allt självförtroende. Och killen, han lämnade henne för en annan. Brittaney klandrade sig själv men att killen lämnade henne kan nog ha varit det bästa som kunde hända. För Brittaney, hon blev starkare. I stället för att gå den farliga vägen mot självförakt så vände hon på situationen och kom ut som en annan människa.

I december delade hon sin historia på Facebook. Hennes inlägg har nu gillats av över 365 000 personer, delats tiotusentals gånger och fått mängder av kommentarer.

Bildkälla

12345430_992020954197252_7998749501399407_n

Så här skrev Brittaney i inlägget.

”Du sa alltid att jag inte passade i långt hår och att du föredrog tjejer med kort hår. Så jag hade mitt hår kortklippt. Du skrattade åt mig och sa att jag såg löjlig ut när jag färgade mitt hår rött när vi var tillsammans. Så en vecka senare färgade jag det blont.

Du påpekade jämt att jag använde för mycket smink (eyeliner och mascara för det mesta). Så jag slutade använda det. Du sa att tatueringar var smaklösa och fula. Du försökte ta bort min navelpiercing varje gång du såg den. Så jag tog bort alla mina piercingar och gjorde inga fler tatueringar.

Du pekade ut mina bristningar så fort du fick chansen. Så jag gjorde mitt bästa för att dölja dem.

Du påpekade varje gång det såg ut som jag hade gått upp i vikt. Så jag åt mindre för varje dag. Du pekade ut varenda fel jag hade. Så jag förlorade allt självförtroende jag hade.

I nästan två år övertygade du mig om att du var för bra för mig och att jag inte var god nog för dig. Jag gjorde allt jag kunde för att vara som du ville. Jag gjorde allt du bad mig. Men det räckte inte. Du lämnade mig för en yngre, sötare tjej. Någon som du kunde ändra och forma som du ville. Som du försökte göra med mig. Och fram tills för ett par månader sedan klandrade jag mig själv för allt som hände. Du skyllde på mig också.
Men till slut började jag inse sanningen.”

Bildkälla

12376437_1005773966155284_8254086333197064145_n

”Du var inte för bra för mig. Jag var för bra för dig. Jag var inte otillräcklig för dig. Utan du var inte tillräcklig för mig. Du kunde inte acceptera mig för den jag är. Men jag tog dig för den du är. Dina många många många brister och allt annat som fanns där. Den enda gången jag bad dig ändra dig var när jag bad dig att visa att du faktiskt brydde dig om mig. Som du aldrig gjorde.

Så nu är jag här, några månader senare. Mitt hår har växt förbi axlarna. Det är ljusrött. Jag har en ny tatuering. Nya piercingar. Jag har börjat sminka mig igen. Jag äter vad jag vill, när jag vill och jag väger 61 kilo. Jag har fortfarande kvar mina bristningar.

Jag har äntligen fått tillbaka mitt självförtroende. Jag ser äntligen mig själv igen när jag tittar mig i spegeln. Inte tjejen du skapade. Du har ditt liv. Din nya kärlek. Din sida av historien. Men du har inte längre mig. Inte i någon form.

Det är så svårt för mig att prata om det här och erkänna att jag blev så sårbar på grund av en kille. Något som jag sa aldrig skulle hända. Det är förnedrande att ens tänka på hur dåligt du fick mig att må. Men det som ger mig modet att komma ut om det här är det faktum att jag övervann det och äntligen har hittat tillbaka till mig själv igen.”

Här kan du läsa inägget i sin helhet.

You always told me I didn’t look good with long hair and that you preferred girls with short hair.
So I kept my hair…

Posted by Brittaney Lynn Shane on Friday, December 4, 2015

Dela gärna vidare om du tycker att fler borde få ta del av Brittaneys budskap.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna