Victoria fick höra om cancersjuka systrarna Tuva och Emmy – bjöd in hela familjen till slottet

Familjen Wernersson som bor utanför Norrköping är vana vid sjukhusbesök.

Båda systrarna Tuva och Emmy slåss mot sin cancer, samtidigt som storasyster Tilda, 14, samlar in pengar till Barncancerfonden.

När hovet fick höra om familjens kamp togs kontakt – och på torsdagen fick systrarna träffa kronprinsessan Victoria och prins Daniel på slottet, skriver Expressen.

تم نشره بواسطة ‏‎Barncancerfonden Östra‎‏ في 21 سبتمبر، 2017

Tuva, som i dag är nio år, var bara två år gammal när läkarna upptäckte en hjärntumör. Fem år senare var den tillbaka – och nu har hon gjort tre behandlingar och besökt sjukhuset flera gånger.

Kampen mot cancern pågår i vardagen.

– Hon har en hjärntumör som sitter på både synnerverna. Hon mår efter omständigheterna relativt bra men man har sagt att hon kan få räkna med fler behandlingar när puberteten är över, säger pappa Johan Wernersson till Expressen.

Samtidigt kom våren 2016 ännu ett dystert besked för familjen. Även Tuvas storasyster Emmy har cancer. Läkarna såg en mjukdelstumör som växt inne i kroppen. Nästa vecka ska hon påbörja behandling, och pappa Johan berättar att det blir en provbehandling eftersom det ännu inte finns någon medicin godkänd för barn för just detta.

Äldsta storasystern Tilde, 14 år, är med sina systrar i deras kamp. För att samla in pengar till Barncancerfonden har hon pärlat egna armband med texten ”Bu cancer”. En företagare i Östergötland fick höra om Tildes armband för sina cancersjuka systrar, och på den vägen har ryktet om ”Bu cancer”-armbanden nått hela vägen in till slottet och kronprinsessparet.

تم نشره بواسطة ‏‎Barncancerfonden Östra‎‏ في 21 سبتمبر، 2017

Hovet hörde av sig till familjen Wernersson och i torsdags träffade de kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Stockholm.

– Det var en speciell upplevelse att träffa dem. De var trevliga och öppna och pratade mest med barnen om deras cancerförlopp och deras syster. Vad hon tycker om det och hennes armband, vad hon vill göra i framtiden, säger Johan Wernersson.

Enligt hovet var mötet mellan familjen och kronprinsessparet ”en privat sammankomst som Victoria och Daniel själva valde att göra för familjen”, skriver Expressen.

تم نشره بواسطة ‏‎Barncancerfonden Östra‎‏ في 21 سبتمبر، 2017

Här kan man läsa mer om Barncancerfonden Östra på deras Facebook-sida.

Dela gärna detta vidare om du också tycker det är bra att kronprinsessfamiljen engagerar sig i kampen mot cancer!