1-årige Angelo kämpar mot sin cancer. Nu får familjen hjälp från oväntat håll.

I höstas förstod Emily Eszenyei och Erik Silva från Växjö att något inte stod helt rätt till med deras lilla bebis Angelo när han blev förlamad i ansiktet. Efter flera turer till sjukhuset fick Angelo till slut cancerdiagnosen akut myeloisk leukemi – och lades genast in på sjukhus. Där ligger den 16 månader unga pojken fortfarande. Samtidigt har familjen stora problem ekonomiskt och kämpar för fullt för att få ihop alla kostnader. Men nu får familjen stöd från främlingar runt om i landet som har läst den gripande historien. Så här borde vi alltid hjälpa våra medmänniskor.

Att spendera all tid på sjukhus är inte direkt det billigaste för familjekassan. Emily och Erik har därför inte bara sin cancersjuka son att oroa sig över – utan också den tuffa ekonomiska situationen.

– Erik tar ut vård av barn men det är ett stort ekonomiskt bortfall från den vanliga lönen, jag har en väldigt låg SGI (sjukpenninggrundande inkomst), och det kostar mycket att ligga på sjukhus med många extrakostnader, säger Emily Eszenyei till Expressen.

Emily berättar för Expressen att vårdbidraget som de har ansökt om hos försäkringskassan har fått avslag i ett preliminärt besked. Nu får familjen däremot stöd från annat håll för att kunna klara kampen mot Angelos cancer.

Olika personer runt om i Sverige har, efter att ha läst Emilys berättelser på bloggen Emilys Vardag samt på hennes Instagram, nu startat insamlingar för att hjälpa familjen i den svåra ekonomiska situationen.

Redan har flera tusen kronor förts över till Emilys konto och fler personer finns där ute som vill hjälpa till.

– Vi är så tacksamma och rörda och jag har knappt ord att uttrycka vad jag känner. Det här ger oss styrka, jag vet inte om jag hade orkat annars, säger Emily Eszenyei till Expressen.

Nu håller vi tummarna för att Angelo tillfrisknar snart och att familjen även kommer på fötter ekonomiskt. Det är bra att det finns många underbara människor där ute – och du får gärna dela vidare på knappen här under så att fler kan läsa om situationen och engagera sig.