1-åring försvinner från hemmet – 21 år senare får mamman ett samtal från polisen som förändrar allt

Det var en helt vanlig dag och Maria Mancia gick till jobbet i södra Kalifornien, USA. Men när hon kom hem var sonen borta.

Steve Hernandez bara var 18 månader gammal togs han ifrån mamman. Pappan Valentin tog med sig sonen och åkte till okänd plats. Samtidigt togs alla foton på sonen i från mamman Maria Mancia. Hon fick inte ens behålla fotot från ultraljudet och enda sättet för henne att visa myndigheterna hur hennes son såg ut var om hon kunde hitta en släkting som kanske hade en bild på sonen.

Åren gick och Maria kunde inte glömma den där dagen 1995 när sonen togs från henne i södra Kalifornien, USA.

Men så en dag, 21 år senare, ringde det i telefonen. I andra änden fanns polisen.

© Inside Edition

Efter 21 år hade de hittat sonen. Det antogs att pappan antingen var död eller försvunnen och nu hade de gjort allt för att hitta sonen. Spåren hade lett polisen till Mexiko där de till slut, efter intensivt utredningsarbete, hittade Steve.

– Det var ett ögonblick som jag inte kan beskriva… Jag är själv mamma och kunde helt enkelt inte släppa det här, sa polisen Karen Cragg som utredde fallet och till slut hittade Steve, till LA Times.

mexiko2
© Inside Edition

Först ville inte mamman tro på det. Men Karen lyckades övertyga henne med hjälp av dna.

– Det här är han, vi lovar.

När mamman tillslut insåg att sonen var återfunnen började hon gråta och senare fick hon veta att hon åter skulle få träffa sin son i fjol. Det blev ett känslosamt ögonblick. Se när familjen återförenas här:

Jag tycker det är hjärtvärmande att se mor och son få träffas igen efter så många år! Ingen förtjänar att få slitas i från sitt barn på ett sånt vis. Dela gärna den här historien vidare med dina vänner om du också blev berörd.