1-åring kidnappas från sin mamma – 21 år senare knackar det på dörren och sanningen avslöjas

De flesta föräldrar försöker att skydda sina barn med alla medel, men tyvärr är verkligheten ibland så mörk att vissa barn inte är trygga hos sin egen mamma och pappa.

1995 var småbarnsmamman Maria Mancia med om en förälders värsta mardröm. När hon kom hem till sin bostad i Rancho Cucamunga i Kalifornien var hennes 18 månader gamla bebis borta. Inte förrän 20 år senare när det knackade på dörren så skulle hon få veta sanningen bakom vad som egentligen hände.

 

Maria Mancias 18 månader gamla son Steve försvann spårlöst från hennes bostad en natt 1995. Ett aktivt sökningsarbete startade genast, men vad som försvårade det hela var att gärningsmannen rensat hemmet på bilder och dokumentationer på sonen. Kvar fanns bara ett enda svartvitt foto som fick användas i efterlysningen, det berättas i ett avsnitt i tv-programmet Inside Edition.

 

Kidnappades av sin egen pappa

Ganska snart stod det klart att barnet kidnappats av sin egen pappa – Valentin Hernandez. Man skulle kunna tro att detta gjorde sökandet enklare, men tvärtom. Spåren slutade tidigt, och det var som om pojken och hans pappa gått upp i rök.

Då polisen inte kom framåt i utredningen så stämplade de fallet som ett ”kallt” sådant, och Maria fick förtvivlat acceptera att hennes son var borta. Hoppet om att en dag hitta honom fanns dock alltid kvar.

 

Foto: Inside Edition

 

Fick ett tips

Många i området kände till det tragiska som hänt Maria, så när avdelningen för kidnappade barn fick in ett tips var de inte sena med att ta vara på det, trots att många år passerat sedan försvinnandet. Tipsaren sa att pojken som försvann från hemmet i Kalifornien 1995, numera bor i Puebla i Mexico.

Med försiktighet undersökte polisen ärendet, och ett DNA-test skulle komma att bevisa att killen i Puebla var Marias förlorade son. Pappan var dock försvunnen.

 

Ljög om att mamman övergett dem

Det visade sig att pappa Valentin sagt till sonen att mamman hade övergett dem, men sanningen skulle snart komma upp till ytan för alla.

22-åriga Steve Hernandez åkte tillbaka till Kalifornien för att återförenas med sin mamma efter 21 år ifrån varandra. Se det känslosamma ögonblicket i inslaget nedan:

 

Steve Hernandez fick inte bara tillbaka sin mamma, han fick också bekanta sig med sina fyra yngre syskon som han inte känt till. Nu planerar han att studera juridik i USA och vara nära sin biologiska familj. Om pappan lever eller inte är okänt då han försvann när Hernandez blivit vuxen.

Det här gjorde mig väldigt berörd. Fallet visar att man aldrig ska ge upp sina drömmar, oavsett hur lång tid som passerar. Dela gärna om du håller med och blev berörd.