10-åring ringer 911 och räddar sin mammas liv när hon får ett anfall.

Tänk dig att du är tio år gammal och att en av dina föräldrar faller ihop framför dig. Jag vet inte hur jag hade reagerat men förmodligen hade jag blivit hysterisk, gråtit och skrikit och inte vetat vad jag skulle göra. När man blir chockad är det lätt att glömma mammas och pappas alla uppmaningar att ringa 112 om det händer något. Så reagerade inte Jaxson när hans mamma skadade sig. Trots att han bara är tio år gammal höll han huvudet kallt, pratade lugnt med larmoperatören och försäkrade sin mamma om att hon var okej. Nu har han hyllats för sin insats av räddningstjänsten, skriver CBS Local.

Tioårige Jaxson bor med sin familj i Frisco i Texas, USA. Han hade nog aldrig kunnat tänka sig att han skulle behöva ingripa för att rädda sin mammas liv, men det var just vad han gjorde.

Mamman Coleen Villarreal ramlade när hon befann sig i garaget. det sista hon kommer ihåg är att hon gick från köket mot garaget, sedan är det svart. I fallet slog Coleen i huvudet – och slaget orsakade ett livshotande anfall, skriver CBS Local. Medan många barn säkert skulle bli ledsna och chockade visste sonen Jaxson precis vad han skulle göra. Han ringde 911, USA:s motsvarighet till 112, och berättade precis vad som hade hänt.

När han pratade med larmoperatören hördes hans yngre syskon skrika i bakgrunden. Jaxson insåg också att hans mamma hade ett anfall, men klarade av att behålla lugnet. Han försäkrade sin mamma om att hon var okej.

– Jag visste att jag var tvungen att vara modig för att klara av det, säger Jaxson i efterhand till CBS Local.

Larmoperatören berömde Jaxson för att han skötte sig så bra.

Nyligen hyllades Jaxson av räddningstjänsten i Frisco. Och självklart är hans mamma stolt.

– Hur han gjorde vad han gjorde förstår jag inte, säger hon till CBS Local.

Nedan kan du höra delar av larmsamtalet och hur duktig och lugn Jaxson var. Det är imponerande av en tioåring – eller ja, av vem som helst egentligen – att behålla lugnet när en nära anhörig har ett anfall. Dela gärna vidare för att hylla Jaxson du med!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna