10-årige Alexander kastades ut från bussen – var försvunnen i 4 timmar

Jessica Rosendahl från Göteborg är rasande. Anledningen är den skräckupplevelse som 10-årige sonen Alexander utsattes för. På väg hem från skolan kastades han nämligen ut från bussen – på grund av att han glömt sitt busskort.

– Alla barn har rätt till skolkort och det vet chaufförerna om så de ska inte kasta av barn. Det är fruktansvärt att man kan bete sig så här mot en tioåring. Det är oacceptabelt, säger mamma Jessica till Aftonbladet.

Nu kräver hon en ursäkt från busschauffören.

Det var i fredags eftermiddag som Alexander missade sin skolskjuts, och i stället tvingades ta bussen hemåt. Men där stötte han på problem. Efter ett par hållplatser visade det sig att han glömt busskortet hemma. Då bestämde sig chauffören för att kasta ut honom. Det berättar GP.

Området var okänt för 10-åringen som därmed inte kunde hitta hem. Efter fyra timmar av fruktansvärd oro kunde fick han till slut hjälp av en kvinna som såg honom vid en rondell.

– Han har varit ordentligt skakad. Han var alldeles blek när vi hittade honom, säger mamma Jessica till Aftonbladet.

Nu kräver hon en rejäl ursäkt från Västtrafik och busschauffören i fråga, och har dessutom polisanmält händelsen.

– Han har inte velat gå till skolan och vill definitivt inte åka buss något mer. Det är väldigt sorgligt, säger Jessica till Aftonbladet.

Västtrafik beklagar händelsen, och försöker att få tag på chauffören och bolaget han är anställd av, som naturligtvis ska be om ursäkt.

Så här får det bara inte gå till! Dela gärna för att visa att ingen ska behandla barn på det här sättet.