10-åringen dog en lång stund efter han badat i poolen. Alla föräldrar borde se detta.

Cassandra Jackson och hennes tioårige son Johnny skulle ha en trevlig dag ihop och gick till en pool i närheten av deras bostad. Efter mycket lek och bad var det dags att gå hem. Strax därpå började Johnny må dåligt och sa till sin mamma att han kände sig sömnig. Hon reagerade inte på det eftersom de hade varit ute i solen och badat hela dagen. Efter att han hade vilat en liten stund gick hon in i rummet och tittade hon till honom. Då var hans mun täckt av vitt skum och han andades inte längre, enligt NBC.

Pool

Cassandra tog honom snabbt till sjukhuset men det var för sent. Johnny klarade sig inte. När läkare undersökte honom kom det fram till att dödsorsaken var drunkning. Casandra fick en chock och förstod inte hur det kunde ha gått till.

pojke

Det sällsynta fenomenet kallas för sekundär drunkning och kan inträffa upp till 72 timmar efter att man har badat och andats in vatten. Det kan drabba både vuxna och barn. Men barn är mer utsatta.

Sekundär drunkning gör att lungorna inte kan transportera tillräckligt med syre till blodet. Det skrämmande är att effekten kan fördröjas och det kan sluta med att man kvävs.

– Jag hade ingen aning om att barn kunde gå runt och prata samtidigt som deras lungor var fyllda av vatten, säger Cassandra Johnson till Todaysshow.com och fortsätter.
– Han var en mycket kärleksfull pojke full av liv. Han var min lille kille.

cassandra

Om man tidigt känner igen symptomen och uppsöker läkare kan man rädda liv. Läkare rekommenderar föräldrar att framför allt hålla koll på tre symptom hos barnen som kan innebära att hjärnan inte får tillräckligt med luft.

Symptomen är:
* Om barnet har svårt att andas efter att hen har badat.
* Om barnet känner sig överdrivet trött eller sömnigt.
* Om barnets beteende ändras, om hen beter sig konstigare än vanligt. Exempelvis om barnet är väldigt irriterade eller motvilliga.

Den här tragiska historien skär rakt i mitt hjärta. Ingen förälder ska behöva vara med om en så fruktansvärd händelse. Därför är det så viktigt att alla föräldrar läser detta, speciellt nu under sommar- och badsäsongen.
Tillsammans kan vi hjälpas åt att sprida detta så att risken att fler barn drabbas minskar. Räcker det för att rädda ett barns liv är det värt det dela detta!

Här kan du se ett nyhetsinslag om den tragiska olyckan:

Bilder: Youtube.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.