10-åringen fick en råtta som husdjur – två veckor senare hittas pojken död på sitt rum

Hamstrar och andra gnagare är populära husdjur bland barn. De är små, pälsiga, mjuka och till synes harmlösa, vilket var anledningen till att tioårige Aidans familj gick med på att han skulle få en råtta.

Det hade han dock aldrig fått om de vetat att det skulle leda till något så fruktansvärt som pojkens död. Nu vill pappan varna andra familjer.

Tioårige Aidan föll pladask när han fick se råttan Alex i djuraffären. Till hans stora glädje gick Aidans farmor med på att råttan skulle få följa med hem, och från den stunden tog Aidan med sig sin nya bästis överallt. 

Youtube/Inside Edition

Men efter 17 dagar hände något som ingen någonsin kunnat föreställa sig. Aidan blev allvarligt sjuk och fick åka till sjukhuset. Väl där sa läkarna att det var typiska symptom av influensa, och därför uppmanade de Aidan att åka hem och vila. 

Dagen efter hittades Aidan död. Det visade sig att han hade fått ett bett av råttan, som bar på en smitta. 
– Han var min andra hälft, jag var en ensamstående pappa. Det var bara jag och han. Han var min anledning till att kliva upp på morgonen, säger den sörjande pappan till CBS8

Youtube/Inside Edition

Aidan var bara tio år när han dog av det man kallar ”Rat bite fever”, och pappan stämde företaget Petco, som sålde honom råttan. Företaget har svarat med att djuren inte är några produkter som de tillverkar. Domaren står dock på pappans sida.
– Jag slåss för det här fallet för att skydda andra barn eftersom att jag inte vill att det ska hända andra familjer. Jag pratar fortfarande med Aidan och berättar för honom att jag älskar honom. Den här pappan ger inte upp, säger Aidans pappa Andrew Pankey till CBS8.

Ingen hade i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig att ett husdjur från en känd djuraffär skulle kunna leda till en tioårings död. Nu vill pappan uppmärksamma andra familjer så att ingen annan drabbas av det fruktansvärda. Dela gärna för att hjälpa till med att varna andra.