100-åriga Alva är fotomodell – visar att stil inte har någon ålder

Att vara modell är något som många drömmer om i hela sitt liv, kanske till och med till de är pensionärer. För de som gett upp hoppet kan vi presentera Alva Lööv som bevisar att ålder bara är en siffra. Som 100-åring debuterar hon som modell för väskföretaget Carlobolaget.

Istället för att använda en ung och stereotypisk modell i nya kampanjen valde väskföretaget Carlobolaget att låta 100-åriga Alva Lööv fronta bilderna.

Det var för två år sedan som Tommy Hultqvist blev VD för Carlobolaget i Anderstorp. Ett av hans huvudsakliga uppdrag blev göra företaget mer känt, och metoden han valde var oväntat, men visade sig bli en succé. 

Tommys mormor Alva skulle fylla 100 år, och eftersom hon var pigg och världsvan kom Tommy med idéen att fråga henne om hon ville vara med.
– Istället för en trådsmal modell använder vi mormor, hon visar att ålder bara är en siffra, säger Tommy Hultqvist, vd på Carlobolaget, till Expressen.

Foto: Anders Sallström
 
Alva tackade glatt ja och fick bli behandlad som modell för en dag. Hon blev sminkad och fick sitt hår fixat, och fick välja ut kläder själv. 
– Hon tyckte det var roligt och vill gärna göra det igen. I bilen hem sa hon att det var något av det roligaste som hon gjort på länge. Det blir nog fler tillfällen i fotostudion, säger han till Expressen.
 
I söndags fyllde Alva 100 år och kan nu titulera sig som modell. Snart kan vi se henne i reklam, på företagets hemsida och i deras katalog.
 
Foto: Anders Sallström
 
 
Dela gärna för att visa andra att ålder bara är en siffra.