100-årige Erik fick inte åka med sjuktransporten – för att han saknade kontanter

Erik Ström, 100 år, hade en läkartid inbokad och skulle ta sjuktransport dit. När han satte sig i bilen och skulle betala med sitt kort sa chauffören att han ville ha kontanter, och när Erik inte hade några fick ha kliva ur bilen, och missade därmed sin läkartid. 
– Där stod han kvar på gatan med hemtjänstpersonalen som inte heller gjorde något, säger Eriks son Dan. 

I slutet av januari hade Erik Ström från Vansbro en inbokad läkartid. Då hans barn bor på andra orter och inte kunde närvara skulle han få åka sjuktransport. Erik satte sig i bilen och skulle betala med sitt kort, som chauffören inte villa ta emot. Kontanter skulle han ha, men då Erik inte hade några på sig frågade han om det gick att lösa med faktura i efterhand. 

Chauffören gick inte med på det, utan skulle definitivt ha kontanter. Det slutade med att Erik fick kliva ur bilen, vilket gjorde sonen Dan upprörd och besviken. 
– Där stod han kvar på gatan med hemtjänstpersonalen som inte heller gjorde något, säger han till Aftonbladet

I efterhand har Dan fått veta att kortläsaren var trasig och att det var därför som chauffören ville ha kontanter, men han är besviken över att det inte kunde lösas med faktura då Erik missade sin läkartid. 

Conny Strand, vd för Dalatrafik, menar att situationen skulle ha hanterats annorlunda.
– Det är uppenbart att chauffören skulle ha fixat detta, det var väl bara att köra Erik Ström till vårdcentralen, så hade resten fått ordna sig senare, säger han till Aftonbladet

Dela gärna om du tycker att situationen borde ha hanterats annorlunda.