100-årige make vägrar släppa hustruns hand under deras sista timmar tillsammans

När två personer har varit tillsammans under en väldigt lång tid kan de bli sammanflätade på en nästan övernaturlig sätt. 

Par som varit tillbringat årtionde efter årtionde med varandra kan i många fall bli som en enda organism, med en och samma själ.

Kanske kan det också vara förklaringen till att långlivade par ibland lämnar världen i nästan samma stund, som detta äldre par som gick bort med bara en timmes mellanrum. 

I en tid där många av oss försöker hitta ”Den rätta” och ofta byter partner, så finns det något väldigt vackert i att två människor håller ihop hela livet och ger varandra tröst och stöd – ända till slutet.

Och kanske är det därför denna historia, som delades av ett barnbarn på sajten Reddit, träffar så många djupt i hjärtat.

Reddit

Bilden ovan lades upp på Reddit under helgen och visar en tårdrivande scen där en äldre man och en äldre kvinna hålla varandra i händerna, mellan två sängar.

Enligt den anonyma, unga kvinna som postade bilden, är paret på bilden hennes morföräldrar.

Hon skriver: ”Min mormor, 96, med min morfar, 100, bara timmar före hon gick bort i helgen. De var gifta i 77 år”. 

”Vi är så ledsna över denna stora förlust, men vi är också glada att vår momor farmor fick uppleva så mycket kärlek i sitt liv och att mannen hon älskade fick vara vid hennes sida när hon lämnade världen”.

Pixabay

Det är förstås otroligt svårt att förlora någon som du älskar så innerligt, och vi önskar att denna 100-årige man verkligen kan hitta styrka i livet när han tvingas blicka framåt, trots att hans fru inte längre finns vid hans sida.

Denna hundraåring har kanske många år kvar att leva, men när hans tid också kommer, hoppas vi att han finner tröst i att veta att han får återförenas med sin älskade igen. 

Pixabay

Dessa hjärtskärande men vackra historier tycks dyka upp då & då och det kan finnas en förklaring till att par dör samtidigt, eller inom loppet av några timmar. 

Det kallas ”brustet hjärta-syndromet”

Pixabay

Syndromet innebär att extrem stress och sorg över att förlora en älskad kan orsaka fysiska symtom. 

När allt kommer omkring är ju stress och ångest är inte något ”som sitter i skallen”, det har i allra högsta grad fysiologiska effekter – även på unga, friska personer.

Så när någon du älskar drabbas av sjukdom eller liknande – kan ”brustet hjärta-syndromet” leda till försämrad hälsa för båda parter. 

Facebook/Scott Wise

Å andra sidan kan dessa hjärtskärande ögonblick ge oss en strimma av hopp. 

Att se människor som tröstar varandra och finns där i tuffa tider är en inspiration för oss alla. 

Om du också blev rörd av dessa berättelser – dela gärna vidare så att fler kan inse hur vacker kärleken kan vara, även i de svåraste stunderna.