103-åriga kvinnan skänkte sin förmögenhet till vännerna på äldreboendet

En 103-årig kvinna hade bott på ett vårdboende under sista åren i livet. 

Hon trivdes väldigt bra med både personal och vänner på boendet. Men under sin sista tid i livet flyttade hon hem, och efter att hon gick bort upptäckte vårdboendet att kvinnan efterlämnat en stor överraskning. 

Eftersom kvinnan, som av sekretesskäl inte namnges, inte hade några släktingar och samtidigt trivdes så bra på boendet gjorde hon en särskild notering i sitt testamente. 

Hon ville skänka hela sin förmögenhet till vännerna på boendet. 

– Hon skrev i sitt testamente att hon var så nöjd med vården hon hade fått här och valde därför att ge sin förmögenhet till oss, säger vårdboendets chef Helle Dreisig till Amtavisen.

Totalt fick de ungefär 800 000 kronor att dela på. Pengarna kom mestadels från försäljning av kvinnans hus, som låg i nordvästra Randers i Danmark.

Det har gått till alltifrån resor till restaurangbesök för vännerna på boendet. 

– Jag är säker på att det hänger ihop, det är inte bara medicin. Det är viktigt för de boende att göra saker tillsammans med människor de bryr sig om, säger Helle Dreisig som beskriver kvinnan som stark och självständig. 

Det visade sig att hon hade flyttat in på boendet efter att hon fyllt 100 år. Då hade hon inte besökt en läkare på 40 år, så uppenbarligen mådde hon bra under sina sista år! 

Det är omöjligt att inte gilla den här historien. Vilken fin gest från kvinnan! Dela om du också hoppas att vännerna på boendet får nytta av pengarna!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna