104-åriga Mildreds hemlighet för att leva ett långt och friskt liv: Geléhallon.

Att bli över 100 år gammal är få förunnat. Men en som passerade det mäktiga sträcket med flera år är Milred Andersson i Lagan utanför Ljungby. I lördags firade hon nämligen sin 104:e födelsedag, även om själva kalaset stod först dagen efter tillsammans med nära och kära. Nu avslöjar hon sin hemlighet för ett långt liv och den innehåller en riktig gosak.

Smörgåstårta, kaffe och fastlagsbullar stod på bordet när Milred Andersson i söndags firade sin 104:e födelsedag i småländska Lagan. Men det är ingen av dessa ingredienser som ligger bakom Milreds långa liv. Nej, i stället är det annan liten sötsak som haft en nyckelroll.

För Smålänningen berättar nämligen Milred att en påse geléhallon om dagen och lite korsord är två viktiga delar för att få ett långt liv. Samt att ha en avslappnad inställning till livet.

– Bara ta dagen som den kommer, det har jag gjort, säger hon.

Milreds historia började dock inte i Småland utan hon föddes i stället 1912 i Brooklyn, New York där hennes svenska mamma jobbade som piga. När hon fyllde 4 år återvände dock Milred till Sverige med sin mamma och när hon fyllde 25 år träffade hon sedan en man, gifte sig och fick tre barn.

1969 flyttade hon in i det hus i Lagan som hon bor i än idag, 37 år senare.

– Hon klarade sig länge helt själv. Men när hon blev 99 år ordnade vi hemtjänst, berättar sonen Tomas för Smålänningen.

Nu återstår bara att önska Milred flera långa lyckliga år till och självklart många fler påsar med goda geléhallon!

”Bara ta dagen som den kommer”, säger Mildred som firar sin 104:e (!) födelsedag.Vad tror ni är hemligheten till ett långt liv?

Publicerat av Smålänningen den 5 februari 2016

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna