104-åriga bloggaren Dagny vill börja ”svajpa” – köper smartphone

Dagny Carlsson är med sina 104 år känd som Sveriges äldsta bloggare. Sedan hon föddes år 1912 har tekniken förändrats en hel del, men Dagny är inte rädd för att hänga med i utvecklingen, nu vill hon skaffa sig en smartphone. 
– Jag ska köpa mig en modern mobil, för den jag har är lite antik. Och så ska jag lära mig att sitta och peta som alla gör, säger hon.

I maj blir Dagny Carlsson 105 år gammal, men hon har redan slagit rekord som Sveriges äldsta bloggare. Att hon levt i över 100 år kan man inte ana. Dagny är pigg, har ett socialt liv, och hänger med i samhällets utveckling, så pass mycket att hon bestämt sig för att skaffa en smartphone. 
– Jag ska köpa mig en modern mobil, för den jag har är lite antik. Och så ska jag sitta och peta som alla gör nu för tiden. Det ska jag göra, säger hon till SVT

”Hemligheten” bakom Dagnys hälsa är enligt henne att röra på sig och att vara social. I ett kommande avsnitt av Vetenskapens Värld berättar hon om hur hennes aktiva liv och bloggande håller igång henne. 
– Jag går ut på en promenad på minst tjugo minuter, oftast 40 minuter. Och jag äter ordentligt, och så använder jag huvudet, det är lika viktigt, säger hon.

Inför den stundande 105-årsdagen är hon redo att ta ännu ett steg framåt för att få ut mer av sitt redan sociala liv. 
– Om man inte utvecklas stagnerar man, då blir det bara tråkigt, säger hon till SVT

Facebook/Dagny Carlsson Fanpage

104-åriga Dagnys energi och inställning gör mig riktigt inspirerad. Dela gärna för att sätta ett leende på andras läppar.