104-åriga krutgumman Dagny: ”Om man bara degar blir man ju dement”

Hon började blogga efter att ha passerat 100-årsstrecket och blev känd bland hela svenska folket i samband med SVT-dokumentären ”Det är inte så dumt att bli gammal”.

Nu är den 104-åriga krutgumman Dagny ”Bojan” Carlsson dessutom aktuell som författare – och i en intervju med Expressen delar hon med sig av sina bästa livsråd för att hålla kropp och hjärna i trim.

Den 104-åriga bloggerskan Dagny Carlsson har synts lite överallt de senaste åren. Hon har varit med i Nyhetsmorgon och Skavlan, blivit utsedd till årets senior och släppte nyligen också sin senaste produkt – boken ”Livet enligt Dagny”, som på bara några dagar sålde 12 000 exemplar.

Alla pigga initiativ har gjort Dagny till rikskändis – men själv har hon en till synes enkel förklaring till att hon lyckats hålla sig så frisk.

– En någorlunda sund livsföring hjälper. Man ska äta bra mat och röra på sig, säger Dagny Carlsson till Expressen.

Med det menar Dagny bland annat att hon promenerar ett par kilometer om dagen, att hon alltid har avstått från rökning och att hon inte gillar starksprit. 

Bildkälla: Facebook

Dagny menar att det gäller att njuta livet och göra det bästa av åren man har – vilket också är ett tips för att kunna hålla minnet i schack.

– Jag har använt hjärnan och inte stagnerat. Jag är hela tiden nyfiken. Om man bara sitter och degar hela dagarna så blir man ju dement, säger hon till Expressen

För döden, den sitter inte 104-åriga Dagny Carlsson och väntar på. 

– Nej, den är så trist så den bryr jag mig inte om att tänka på, säger hon till Expressen.

Gilla om du tycker att Dagny är en inspiration för oss alla!