107-åringens knep för ett långt liv: Dricka 4 flaskor rött vin varje dag.

Det sägs att alla sätt som fungerar är bra. Det är spanjoren Antonio Docampo ett bevis på. Han blev 107 år gammal och hävdade själv att nyckeln till ett riktigt långt liv rött vin. Och mängder av det.

Enligt släktingar till Antonio kunde han dricka så mycket som 4 flaskor rött vin varje dag. En vanlig lunch kunde han hälla i sig 2 flaskor på egen hand utan problem.
– Han kunde dricka en och en halv liter i stöten och drack aldrig vatten, säger hans son Miguel Docampo López till La Voz De Galicia.

Antonio livnärde sig som vintillverkare och brukade spara ungefär 3 000 liter av de 60 000 som producerades varje år.

Att dricka kopiösa mängder vin är kanske inget att rekommendera för vem som helst. Men faktum är att måttliga mängder rött vin visat sig ha en rad fördelar för vår hälsa. Studier har bland annat visat att rött vin kan minska risken för hjärtattack och flera typer av cancer.

Antonio avled i förra veckan. Oavsett om det röda vinet hade någon del i Antonios långa liv eller om han helt enkelt hade en makalös tur låter jag vara osagt. Men det är svårt att inte imponeras av en man som lyckades hålla sig vid liv i över ett sekel!

Dela gärna den här historien vidare om du fascinerades lika mycket som jag.