107-åriga Dagnys kritik till hemtjänsten – efter upptäckten i soporna: ”Lider hemska kval…”

107-åriga Dagny Carlsson – även kallad Sveriges äldsta influencer, har många gånger visat att hon är definitionen av en krutgumma som överlevt det mesta. Allt från bilolyckor till världskrig.

Precis som alla andra i riskgruppen håller hon sig nu hemma i karantän, och får hjälp av hemtjänsten. Det finns dock något hon bekymrar sig mer över än att hon själv ska få corona, och det är vad hemtjänsten gör med hennes mat.

I ett nyskrivet blogginlägg delar Dagny med sig över en fundering – varför hemtjänsten slänger mat som fortfarande går att äta.

”Har en mani på att kasta mat”

”Jag har börjat fundera över varför en del hemtjänstflickor har en mani på att kasta mat för att de tror att den blivit oätlig om det ligger kvar i frysen en dag efter utgångsdatum. Den är ju fullt ätbar och mitt sparsamma jag lider hemska kval när de slänger den i sopnedkastet.

Dagny Carlsson
Foto: Facebook/Dagny Carlsson fanpage/TV4

Överlevt matbrist under första världskriget

Dagny menar att för en som varit med om matbrist som under och efter första världskriget så känns det jobbigt inombords.

”Jag är en av få överlevande som varir med om matbristen under och efter första världskriget. Då åt vi allt mäjligt konstigt och mor rostade eko att dricka llon i stekpannan och malde i kaffekvarnen, Det kallades surrogatkaffe och var säkert inte så gott att dricka”.

Vad tycker du? Håller du med Dagny om att det slängs för mycket mat i onödan? Dela gärna isåfall.