11-åriga Tuvalies söta brev till polisen får hjärtan i hela Sverige att smälta.

Utan veta allt för mycket om innehållet i den svenska polisens mejlkorgar misstänker jag att det kan komma både det ena och andra. Och kanske inte alltid i de allra gladaste av toner. Därför är det svårt att inte dra på smilbanden när man läser den här historien från polisen i Uppsala län. 11-åriga Tuvalie hade fått en reflex av polisen i samband med att de stannat hennes mamma för fortkörning. Dessvärre hade reflexen kommit bort, varpå den här driftiga unga damen tog saker i egna händer och mejlade polisen en högst oväntad fråga: Hon ville veta var de skulle ha nästa fartkontroll – i hopp om att kunna få en ny reflex.

Så här skriver polisen:
Klurigt mejl till Polisen
Idag kom det ett mejl där Tuvalie 11 år frågade när vi ska ha nästa fortkörningskontroll.
Kanske inte helt ovanlig fråga i sig men det var frågans syfte som var det kluriga.
Så här skrev Tuvalie:
Hej Polisen!
Jag heter Tuvalie och är 11 år. För några år sedan var jag ute och åkte bil med min mamma i Österbybruk. Jag var väldigt kissnödig och då körde mamma lite för fort. Där stod ni helt plötsligt i vägkanten med en sådan där kamera. Ni stoppade oss och då frågade mamma om det var ok om jag fick kissa först innan ni pratade. Hon frågade nått om hon då skulle få böter för offentligt urinerande eller nått sådant. Men ni var schyssta så jag fick kissa först.

Sen satte jag mig i bilen och ni pratade med mamma. När ni pratade med mamma så kom en polis och gav mig en jättefin reflex av en polisbil. Jag blev jätteglad. När mamma kom och satte sig i bilen igen så visade jag glatt upp min reflex. Jag berättade att jag tycker att polisen är jätte snälla. Mamma sa då att om hon inte behövt betala mer än 2000 kr till polisen så hade hon kunnat köpa 350 reflexer till mig. (Men hon sa också att det hade varit trevliga poliser).

Efter den här händelsen har jag använt reflexen varje dag. Jag har berättat för alla jag träffat om mötet med er och att mamma körde för fort. Mamma har inte tyckt att jag behövde berätta för ALLA men det har jag gjort ändå. Idag när mamma och jag var på promenad så upptäckte jag att min polisreflex var borta! Jag blev jätte ledsen. Ännu ledsnare blev jag när jag insåg att man inte bara kan köpa en ny. Därför skulle jag vilja veta vart och när ni ska ha nästa fortkörningskontroll så jag kan lura mamma i fällan? Obs. ta med er reflexer. Vänliga hälsningar Tuvalie
-Så klart att Tuvalie ska få en ny reflex utan att lura mamma.
Den kommer med posten!

Klurigt mejl till PolisenIdag kom det ett mejl där Tuvalie 11 år frågade när vi ska ha nästa fortkörningskontroll….

Posted by Polisen Uppsala län on Tuesday, March 22, 2016

Dela gärna den här historien om den gav dig ett leende på läpparna!