11-årig flicka begår självmord genom att hänga sig – efter mobbningen på nätet och i skolan

Mobbning är ett problem som kräver att alla samarbetar för att det ska försvinna: familjer, studenter och lärare. Speciellt i dag med förekomsten av ny teknik och sociala nätverk har mobbning blivit ett allt allvarligare problem med ibland dödliga konsekvenser.

Det nya offret för detta problem var en fransk tjej på bara elva år, som bestämde sig för att avsluta sitt liv på grund av den misshandel hon fick utstå från sina klasskamrater.

Nu för tiden lyckas sällan offren för mobbning med att fly från den misshandel som de lider av när de lämnar skolan. Detta förföljer de vart de än går – via sina mobiltelefoner. Om inte vi alla går ihop och tar vårt ansvar så kommer inte problemet att försvinna som tar tiotals ungdomars liv varje år.

Flickan på bilden har inget med texten att göra. Foto: Shutterstock

Trakasserade flickan på sociala medier

En fransk tjej på bara elva år har hängt sig i sitt rum för att få slut på mobbningen hon utsattes för av sina klasskamrater vid skolan Herblay (Val-d´Oise) i Paris, enligt den spanska tidningen ABC.

Föräldrarna kände till problemet sedan tidigare och har flera gånger rapporterat till skolan om trakasserierna som gör att deras dotter lider. Men enligt rapporten gjorde de ingenting för att lösa problemet, så familjen bestämde sig för att byta skola. Men flickan fortsattes att trakasseras av både gamla och nya människor genom sociala medier.

Avslutade sitt liv

Slutligen, i ett desperat beslut på grund av mobbning, bestämde sig tjejen för att hänga sig i sitt rum. Det var hennes pappa som hittade henne medan hon fortfarande andades och hängde i ett rep som var knutet i sängen.

Brandmännen försökte göra allt för att rädda flickan, men utan framgång. Den lilla flickan dog timmar senare på Robert Debré sjukhus i Paris. Polisen har nu startat en undersökning för att leta upp spåren av kamraterna som trakasserade flickan.

60 000 barn är utsatta

Enligt FöräldraAlliansen är cirka 60 000 barn i Sverige offer för mobbning. De otryggaste platserna är på toaletter, omklädningsrum och på nätet.

Detta är ett allvarligt problem som vi inte kan tolerera och vi måste alla delta i kampen mot mobbning. Sprid gärna detta vidare om du håller med om att få ett slut på detta hemska problem.

Hit kan du höra av dig om du mår dåligt:

Angående självmord och psykisk ohälsa. Det går att vara anonym och även en anhörig kan höra av sig till dessa nummer. Var inte rädd för att be om hjälp! 

Om du mår så dåligt att det känns outhärdligt eller du har självmordstankar eller självmordsplaner ska du direkt ta kontakt med en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.

Hjälplinjen, tillfälligt psykologiskt stöd, telefon 0771-22 00 60 alla dagar öppet klockan 13.00-22.00.

Mind Självmordslinjen, chatta på mind.se eller telefon 90101 alla dagar öppet klockan 06.00-24.00.

Bris – Barnens rätt i samhället för dig under 18 år på telefonnummer 116 111 eller chatt alla dagar mellan klockan 14.00-21.00.

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Jourhavande präst nås via telefon 112 alla dagar mellan klockan 21.00-06.00.

Ring telefonnummer 1177 om du behöver veta var du kan söka vård.

Källa: SVT.