11-årige Kevin sålde majblommor för 50 000 kronor – nu bjuds han in till kungahuset

11-årige Kevin Tönne från Täby har sålt majblommor för över 50 000 kronor de senaste två åren.

Nu bjuds han in till kungliga slottet för att få ta emot medalj av självaste drottning Silvia.

– Jag vill gärna att alla ska ha det lika bra som mig och många andra. Alla ska ha rätt till att gå på sporter, få julklappar och allt vad det är, säger Kevin till Mitt i Täby.

Varje år kan tusentals barn runt om i landet ses sälja den årliga ”Majblomman”. Intäkterna från försäljningen går till att motverka barnfattigdom, bland annat genom ekonomiskt stöd till barn som lever i familjer med en ansträngd ekonomi.

Kevin sålde Majblommor för 50 000 kronor

En av de många barn som sålt majblommor är 11-årige Kevin Tönne från Täby. De två senaste åren har han sålt majblommor för över 50 000 kronor.

Förra året sålde han för 24 000 kronor och i år för totalt 28 000 kronor.

2019 års majblomma. Foto: Pontus Lundahl / TT

Varje år bjuder Majblommans riksförbund in den skolklass som sålt flest och samlat in mest pengar till en ceremoni på kungliga slottet, där de får ta emot diplom av drottning Silvia

Mottar diplom av drottning Silvia

Men i år bjuds även barn som enskilt utmärkt sig in och en av dessa är Kevin.

I slutet av september kommer han få träffa drottningen och prisas för sin insats.

– Det känns jättebra och väldigt nervöst, säger Kevin till Mitt i Täby.

Hyllas för sin insats: ”Väldigt stolt”

När Kevin inte säljer majblommor gör han bland annat egentillverkade vetekuddar som han säljer och sedan skänker pengarna till Giving People och deras julklappsinsamling.

Han har tidigare prisats av Majblomman i form av biobiljetter – men när organisationen fick höra att enskilda personer skulle bjudas in tvekade de inte på att höra av sig.

Foto: Jonas Ekströmer / TT

11-åringens mamma Anna-Carin Cruse Tönne är stolt över att sonen uppmärksammas på slottet.

– Vi är väldigt glada och stöttar honom mycket i det han gör. Nu bunkrar han upp inför höst- och julförsäljningen av sina vetekuddar, så det är syverkstad här hemma. Man blir faktiskt väldigt stolt, säger hon till Mitt i Täby.

Fantastiskt gjort av dig Kevin, vi önskar fler vore som dig. Dela artikeln för att hylla 11-årige Kevins underbara insats.