11-årige pojken agerar blixtsnabbt – räddar livet på ung flicka

11-årige Connor Fitz-Gerald var ute och lekte med ett par andra barn på stranden Marina Dunes i amerikanska Kalifornien.

Pojken höll på för fullt att gräva bland några sandgrottor, när han plötsligt gjorde en fruktansvärd upptäckt.

En 5-årig flicka var levande begravd under sanden – och Connor agerade blixtsnabbt.

Connor började gräva febrilt för att få fram den medvetslösa flickan. Först grävde han fram huvudet och när hela kroppen var uppgrävd plockade han upp henne och bar iväg henne en bit bort.

Bildkälla: Youtube

Där genomförde han en hjärt-lungräddning – som han hade lärt sig från att titta på tv.

Bildkälla: Youtube

Snart vaknade flickan upp.

5-åringen, Alyssa Bostic, var ett av barnen som hade lekt på stranden – men när hon hade grävt i en sandgrotta så hade den kollapsat och hon hade blivit begravd under sanden i flera minuter utan att kunna andas.

Bildkälla: Youtube

De vuxna, som hade suttit en liten bit bort, rusade till platsen och kunde i sin tur ringa ambulanspersonal. Flickan klarade sig från ett tragiskt öde och är nu fullt återställd – tack vare Connors snabba räddningsinsats.

– Jag mår bra, säger flickan till KSBW Action News 8.

Bildkälla: Youtube

Connors pappa var stolt över att 11-åringen hade räddat livet på flickan med sitt blixtsnabba agerande.

– Jag är glad att han kunde tänka klart, ungefär ’vänta lite nu, det är något som pågår, det är ingen förälder här, jag vet att de är en bit bort, jag måste göra någonting’, säger Connors pappa Tim till KSBW Action News 8.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Ett par minuter kan vara skillnaden mellan liv och död – och jag är så glad att Connor agerade direkt och gjorde en livsavgörande insats för sin vän Alyssa. Dela gärna vidare om du också tycker att han är en riktig hjälte som förtjänar att hyllas!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna