11-årige Teddy hånades av sin lärare på avslutningen – nu rasar mamman mot skolan

För barn är skolavslutningarna ofta fyllda med förväntningar och stolthet, men för elvaårige Teddy blev femmans skolavslutning allt annat än ett fint minne. I samband med avslutningen fick varje elev en medalj med en personlig text från läraren, och det som stod på Teddys medalj fick mamman att rasa. 
– Jag sa bara ”Ta av dig den nu”. Jag blev iskall och illamående, säger mamma Annelie Bergqvist.

Annelie Berqvist kom till Nyhemsskolan för att se sin elvaårige son Teddys skolavslutning, men när hon kom dit möttes hon inte av ett glatt ansikte, tvärtom. Teddy vinkade dit sin mamma för att visa vad som stod på medlajen som han fått av läraren, detta berättar Aftonbladet
”Teddy tycker det här med att skriva och läsa är rätt trist, han försöker det slippa med all sin list. Han kan då berätta om något som hänt. Något han hittat på eller är allmänt känt”.

– Jag sa bara ”Ta av dig den nu”. Jag blev helt iskall och illamående. Efter allt vi har gått igenom med skolan. De har tidigare kallat honom elak och sagt att de inte orkar med honom. Nu börjar jag undra hur de har behandlat honom, säger Annelie till Aftonbladet.

Annelie tog sin son och lämnade skolavslutningen omgående. Samma kväll hade sonen frågat henne om han skrev och räknade dåligt, det krossade Annelies hjärta. 
– Någon av de andra vuxna på skolan måste ju ha reagerat på texten. Om man som specialpedagog inte kan se att en elev har det svårt så har man fel resurser i skolan. Jag tänker ta det här vidare för det är en kränkning. Tänk att stå på skolavslutningen, bland alla andra barn, och ha den texten runt halsen. En vuxen hade säkert kunnat hantera det men Teddy är elva år, säger mamman.

Yvonne Schnell, som är rektor för F-5 på Nyhemsskolan, har sagt till Hallandsposten att texten är olyckligt formulerad, och att skolan gärna träffar Teddy för att be om ursäkt, men det vill inte Teddys mamma gå med på. 

Såhär får det inte gå till! 11-årige Teddys självkänsla fick sig en ordentlig törn. Dela gärna för att vara med och stötta honom.