11-åringens hår fastnade i attraktionen, skalperades mitt framför ögonen på sin mamman

Jag kommer så väl ihåg när jag var liten och en gång varje sommar tog mamma och pappa med mig och min bror till Gröna Lund. Det var nästan bättre än att fylla år och jag hade ofta svårt att sova dagen innan. Ibland berättade mamma inte förrän på morgonen för att hon visste att det blev sånt liv annars.

Mina föräldrar tyckte nog inte att det var någon höjdare att vara där, men för vår skull offrade dem sig.

11-åriga Elizabeth ”Lulu” Gilreath från Nebraska, USA, skulle också få gå på ett nöjesfält och var precis lika exalterad som alla andra barn i hennes ålder.

Men Lulus liv skulle aldrig bli det samma igen.

När hon åkte en av attraktionerna, ”Kungakronan” fastnade hennes hår i mekaniken och slet loss, inte bara hennes hår utan skalperade henne, rakt framför ögonen på hennes mamma, hon kommer aldrig att glömma sin dotters gallskrik.

Det tog fem minuter innan man fick stopp på karusellen, och Lulu fördes i ilfart till sjukhuset där hon kämpade för sitt liv.

Hennes tillstånd var kritiskt och hon fick ligga på intensivvårdsavdelningen i flera veckor, men, hon överlevde.

Lulu kommer aldrig att se ut som hon gjorde innan olyckan, och man fick göra flera hudtransplantationer för att täcka de stora delarna av hjässan som saknade hud.

Familjen fick mycket stöd och över en halv miljon samlades in för att täcka de skyhöga sjukhusräkningarna.

Lulu fick brev från hela landet och gjorde sitt bästa för att för att svara till alla som önskade henne en snabb återhämtning.

Men hennes hår kommer aldrig mer att växa ut.

Trots mardrömmen så har Lulu varit otroligt stark och ser positivt på framtiden.

Nu jobbar hon och hennes mamma hårt för att man ska ha striktare kontroller av åkattraktioner och hoppas att en ny lag ska träda i kraft så att det aldrig ska kunna hända igen.

Lulu vill varna alla som åker karuseller att se till att ingenting hänger löst, hår, sladdar eller luvor, allt som kan fastna måste tas bort eller sättas fast. Är det någon som vet hur illa det kan gå, så är det hon.

Tre månader efter händelsen hade Lulu läkt bättre än man väntat sig, men det fanns fortfarande en stor oro. Hon skulle börja i en ny skola och var rädd för vad hennes nya klasskamrater skulle tycka om hennes utseende.

Tillsammans med sin mamma provade hon ut en peruk som får henne att se ut mer som hon gjorde innan olyckan.

Trots oron gick den första dagen i nya skolan bra, de flesta barnen hade hört talas om den hemska olyckan och tyckte att Lulu var stark som genomgått något så fruktansvärt men ändå kunde vara glad och positiv.

Hon är verkligen en stark och modig liten tjej. Jag hoppas att Lulus sår läker och att hon kan fortsätta leva sitt liv som vilken 11-åring som helst.

Dela gärna vidare Lulus historia för att uppmärksamma andra på hur farligt det kan vara att åka karusell med löst hängande föremål.

Jag hoppas att detta aldrig någonsin händer igen!