12-årig flicka ombeds hjälpa till att förlösa mammans nyfödda bebis, efter att saker inte går som planerat

Att föda barn kan vara en läskig upplevelse för vilken kvinna som helst. Trots att man har väntat länge och förberett sig kan det vara otäckt och man vet egentligen aldrig exakt hur det kommer att gå. Vad som helst kan hända.

När Dede Carraway skulle föda hade hon egentligen ingen aning om hur det skulle sluta. Ni förstår, Dede hade gjorde en förlossningsplan och trodde därför att hon visste vad hon skulle förvänta sig.

Men förlossningsavdelningen föreslog en ändring som gjorde att hon blev helt stum.

Tack och lov (för alla oss andra) fanns någon där för att dokumentera det som hände…

Posted by Nikki Smith on Wednesday, 7 June 2017

När Dedes 12-åriga dotter, Jacee, gick in i förlossningsrummet var hon rädd att hon skulle missa födseln av sitt syskon. Hon förklarade för WS News Now: ”Jag började gråta för att jag trodde inte att jag skulle få se honom födas, för att jag var för kort.”

Men tack och lov hade Dedes läkare, Dr Wolf (ja, det är hans riktiga namn), något i kikaren…

Istället för att be folk att flytta på sig så att Jacee skulle få se gjorde Dr. Wolf något mycket bättre. Eller vi menar, en miljon bättre. Läkaren frågade nämligen Jacee om hon ville hjälpa till att förlösa sin lillebror!

Givetvis var både Dede och Jacee oroliga, som ni förstår hade Jacee ingen erfarenhet av att förlösa barn.

Efter några försiktighetsåtgärder ställde sig Jacee på sin plats, framför läkaren, och hjälpte till att välkomna sin lillebror till världen.

Posted by Nikki Smith on Wednesday, 7 June 2017

”Jag förlöste honom faktiskt”, sa Jacee. ”Han lät mig faktiskt trycka och dra ut bebisen… Jag liksom, wow, jag har lekt fejkläkare förut, men detta var på riktigt. Det var på riktigt. Jag var verkligen nervös.”

Dedes förlossning var långt ifrån perfekt. Hennes ryggbedövning fungerade inte så hon hade starka smärtor. Det gjorde dock inte så mycket, Jacees ansiktsuttryck gav henne all stryka hon behövde.

När förlossningen var i slutskedet och det var dags för den sista krystningen hjälpte Jacee läkaren att välkomna lille Cayson Carraway till världen.

Dede berättade för WS News Now att det här var ett ögonblick som hon aldrig kommer att glömma. ”Att se henens ansiktsuttryck fick mig att gråta. Jag håller på att börja gråta nu. Det var helt enkelt ett fint ögonblick för oss.”

Posted by Nikki Smith on Wednesday, 7 June 2017

Vilken otrolig grej läkaren Wolf gjorde. Det råder ingen tvekan om att han gav Dede och Jacee ett minne för livet!

Tycker du att läkarens gest var en suverän idé? Dela i så fall artikeln för att sprida den här inspirerande historien.