12-åriga Hailey överlever otäcka sjukdomen mot alla odds.

Peggy och Jeff Kehoe blev överlyckliga när de fick reda på att de väntade tvillingar. De fick två friska döttrar, Hailey och Jenna, och allt var precis så bra som det kunde vara. Döttrarna var nästintill identiska till utseendet, med blont hår och blåa ögon. De fick ett väldigt starkt band till varandra.

Men när döttrarna var 12 år gamla hände det som inte får hända. Hailey blev allvarligt sjuk.

Den 9 februari 2013 förändrades familjen Kehoes liv för alltid. 

Peggy och Jeff hittade sin ena dotter på badrumsgolvet. Hon kunde inte öppna ögonen och sluddrade fram orden. Dessutom hade hon en kraftig huvudvärk.

Peggy och Jeff blev livrädda och skyndade sig till akuten med dottern. På sjukhuset berättade läkarna att dottern fått en hjärnblödning, men det var först när en präst kom för att prata med familjen som Peggy förstod hur allvarligt det faktiskt var. Hailey kunde dö av det här.

Läkarna på det lokala sjukhuset sa att det inte fanns något de kunde göra, men familjen vägrade acceptera detta.

De flyttade dottern Penn State Hershey Children’s Hospital. Där opererades Hailey akut för att få bort trycket i hjärnan. Vid det här laget hade hon hamnat i koma och kunde inte andas själv.

Tvillingsystern Jenna satt hela tiden vid hennes sida. 

”Hon höll hennes hand och sa att hon var tvungen att ta sig igenom det här, eftersom hon inte kunde leva utan sin syster” berättar Peggy.

Det visade sig att Hailey hade en arteriovenös missbildning i hjärnan. Om hon överlevde så skulle läkarna var tvungna att åtgärda detta, annars skulle hon lida hela livet.

Efter några dagar vaknade äntligen Hailey. Hon överlevde mot alla odds, och det kan inte beskrivas som något annat än ett mirakel. 

”Att få se henne öppna sina stora blåa ögon, som jag inte sett på två veckor, det var underbart” säger Peggy.

Idag, tre år senare mår Hailey bra. Efter den hemska händelsen har hennes röst förändrats och blivit mörkare, men hon tycker bara att det är bra.

”Det gör mig unik” säger hon.

Här nedan kan du se ett längre reportage om Hailey och hennes familj.

Jag är så glad att det slutade väl för Hailey! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna