12-åriga Melvin sålde majblommor – för 77 000 kronor

12-årige Melvin Falk har slagit rekord och sålt flest majblommor av alla i hela Göteborg. Totalt har han samlat in otroliga 77 200 kronor. 

– Det känns jättebra, jag tänker givetvis på barnen som kommer få det lite bättre på grund av detta. Det var också kul att sätta upp ett mål och nå det, berättar Melvin för GP.

Det var tredje året som Melvin var med och sålde majblommor. Första året kom han upp i imponerande 23 000 kronor, året därpå 40 000. 

Men i år slog han alla rekord och lyckades samla in 77 200 kronor. Pengar som nu kommer gå till barn som behöver lite extra hjälp.

Melvin har kämpat hårt för att lyckas med försäljningen. Medan andra barn säljer majblommor under några dagar valde han att sälja nästan varje dag under maj månad – ibland så länge som 8 timmer om dagen.

Hemligheten är att vara envis och inte ge upp berättar han.

– Jag var alltid trevlig, även när de inte köpte önskade jag dem en god dag. Och då kunde de stanna till på tillbakavägen och köpa. Eller när de köpte en krans kunde jag säga att även klistermärken var fina, så att de skulle köpa mer, säger han till GP.

Organisationen Majblomman har arbetat sedan 1907 för att alla barn ska kunna få tillgång till samma aktiviteter i skolan och på fritiden. Pengarna som samlas in delas ut i form av bidrag till familjer som behöver extra ekonomisk hjälp till exempel för att köpa fotbollsskor, glasögon eller till att skicka ett barn på sommarläger. 

Grymt jobbat Melvin! Jag tror minsann att du har en strålande karriär som säljare framför dig. 

Dela gärna artikeln och hjälp till att hylla Melvins fina arbete!

Publicerad av Newsner familj