12-årige pojken vill hjälpa hemlösa – då lär han sig att virka för att ge dem kläder

Det är få saker som gör mig så berörd som människor som hjälper de som har det svårt. I dagens höga tempo är det lätt att glömma bort hur vissa mindre lyckligt lottade har det, därför blev jag tagen av att höra om tolvårige Jaheir Moore. 

Trots att han bara är ett barn engagerade han sig tidigt i hemlösa och ville komma på ett sätt att hjälpa dem. Det var då den lille pojken bestämde sig för att lära sig att virka. 

Det är inte varje dag man hör om en tioårig pojke som vill lära sig att virka, men när Jaheir Moore hoppade på en kurs i virkning hade han sina mål klara för sig: han ville hjälpa hemlösa. 
– De finns många hemlösa människor på gatorna och de ser väldigt kalla ut i det här vädret, säger Jaheir till NBC.

Sedan Jaheir påbörjade kursen för två år sedan har har satt sig ner och virkat varje dag när han kommit hem från skolan. Han gör allt från mössor, sjalar och väskor, och alla skänker han till hemlösa. 

Inte bara har Jaheir skänkt hundratals virkade plagg till behövande, han har blivit så duktig på att virka att han ska få visa upp sina verk på en modevisning i Jersey City den 25 februari. 

Här kan du se Jaheir virka som om han aldrig gjort annat, endast tio år gammal. 

För NBC berättar Jaheir att han drömmer om att bli en topp-designer en dag, och med en egen modevisning i tolv års ålder tror vi inte att det är omöjligt. 

Det gör mig hoppfull att höra om att någon så ung engagerar sig för att göra världen till en bättre plats. Barn är vår framtid och de lever som de lär. Dela gärna för att låta denna lilla kille inspirera andra.