12-åring kastades ut från skolbalen på grund av sin klänning – kan du se varför?

Jag minns hur det kändes att längta till en fest som tonåring. Förväntningarna var alltid skyhöga, och man började att planera klädsel långt i förväg inför den kväll man så länge väntat på. 

Tolvåriga Ari Waters längtade så mycket till skolans alla hjärtans dagfest att hon valde klädsel flera veckor i förväg. Men balkvällen slutade tidigt för Ari, hon blev nämligen utkastad av läraren på grund av sin klänning.

En ljusgul klänning med vit spets upp mot halsen och över axlarna, och till det ett vitt bälte i midjan, det var den klädsel som Ari valt att bära på den efterlängtade skolbalen. Ari kände sig jättefin, men enligt läraren så dög inte klänningen för tillställningen, kan du se varför? 

YouTube/Local12

Inte? Nej, inte vi heller. Men läraren tyckte att Aris klänning gjorde henne till ”ett sexobjekt”. Motiveringen? att hon var för ung för att visa så mycket av sina armar, det berättar Daily Mail.

Händelsen har väckt starka reaktioner då man menar att Ari blivit orättvist behandlad och att hela situationen var förnedrande. Flera medier har rapporterat om Ari, här kan du se ett inslag som Local12 gjort:

Ari kände sig bortgjord och ”smutsig” när hon blev utslängd, och bad därför sin mamma att hämta henne från festen hon längtat till. 

Ari är bara tolv år och hade inga avsikter på att göra sig till ett sexobjekt, istället tog hon illa vid sig av händelsen. Ibland är det vuxna som bör lära av barn. Dela gärna för att visa att du stöttar Ari.