12-åringen skulle få drömmen uppfylld, men fick åka till sjukhus. När jag ser vad laget gör honom blir jag tårögd.

Oskar Ryberg, 12, älskar sitt IFK Göteborg och hade länge sett fram emot att få åka och kolla på en träning med favoritlaget. Han skulle också få en bild med Svenska cup-pokalen, som IFK Göteborg vann för några veckor sedan. Men en njurbäcksinflammation kom emellan och Oskar fick åka in på sjukhus. Han behövde dock inte känna sig speciellt ensam. När IFK Göteborg hörde om Oskar skickade man pokalen till sjukhuset. Vilken fin gest av klubben!

Sedan födseln har Oskar bara 50 procent av sin njurkapacitet och drabbades under lördagskvällen av njurbäcksinflammation.

Inflammationen kom särskilt olägligt, eftersom Oskar ville åka ut till träningsanläggningen Kamratgården och se IFK Göteborgs sista förberedelser innan toppmötet mot Djurgården, som spelas på måndag. Vid träningen fanns också chansen att ta en bild tillsammans med pokalen Göteborg fick när de vann Svenska cupen. Men det blev inte möjligt, på grund av inflammationen.

Då ställde klubben upp för Oskar. Så här skriver Oskars pappa Jimmy på Facebook:

Klockan 01.00 inatt var det dags igen. Oskar drabbas av njurbäcksinflammation. Oskar har sedan födseln endast 50% av sin…

Posted by Jimmy Ryberg on den 31 maj 2015

Jag blir alltid glad och varm i hjärtat när jag ser hur klubbar, som betyder så mycket för supportrarna, kan ställa upp och göra någons dag. Det betyder så oerhört mycket! Respekt till er, IFK Göteborg!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna