13-årig pojke var nära att dö. Men polisernas snabba insats räddade den kritiska situationen.

En 13-årig pojke var nära döden och behövde en akut operation på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm. Men läkaren som skulle bistå vid operationen befann sig långt därifrån – och var tvungen att snabbt ta sig till sjukhuset. Som tur var fanns två poliser nära till hands som kunde rycka ut och göra en livsviktig insats.

Det var under torsdagen som 112 fick in ett samtal från läkaren som så snabbt som möjligt behövde ta sig till sjukhuset. Poliserna Emanuel och Mohammad agerade direkt och skyndade till platsen för att köra läkaren.

”Ibland behöver vi fri väg mer än andra gånger, idag körde vi en läkare till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att rädda liv, hjälpa sjukvårdens hjältar”, skriver de på Polisen Norrmalms Facebook-sida.

Några timmar senare skickade läkaren ett sms till poliserna, som de senare laddade upp på Facebook. Där skrev läkaren så här:

”Vet ni grabbar jag tror faktiskt att er hjälp räddade livet på en 13 årig kille idag! Han är nu stabil på hjärt-lungmaskin (ECMO). Tusen Tack! :)”.

– Det kändes väldigt bra och varmt i hjärtat, man blev glad av att höra att det gått bra. Det känns väldigt starkt att få känna att man har hjälpt till, säger Emanuel till Aftonbladet.

Bildkälla utvald bild: Wikipedia/Wikipedia

Dela gärna vidare för att hylla polisernas insats!