13-åriga Elin klipper av sig håret så det kan bli en peruk till sjuka barn.

Hon har sparat i nästan hela sitt liv. Men nu har 13-åriga Elin Karlsson från Karlskrona bestämt sig för att klippa sitt meterlånga hår – för att skänka det till sjuka barn. – Det finns folk som behöver det och vill ha det mer än mig, säger Elin Karlsson till SVT.

Den ideella organisationen Änglahår har som vision att öka barns självkänsla – och sedan 2013 samlar de in hår som sedan skänks vidare till sjuka barn som har behov av peruker.

Nu, så här under skolavslutningstider, har de fått ett minst sagt välkommet bidrag. 13-åriga Elin Karlsson från Karlskrona har bestämt sig för att donera nästan en meter långt hår – så att det istället kan bli peruker till barn med sjukdomen Alopeci, vilket innebär att man drabbas av permanent håravfall.

– Det känns bra och fint att göra. Eftersom jag ändå har hår kvar så kan jag hjälpa någon annan att få hår, säger Elin Karlsson till SVT.

Elins hår kommer att sorteras ut och tillsammans med donationer från 10-14 andra personer används det sedan till fyra olika peruker för sjuka barn. Och för Elin var det aldrig någon tvekan.

– Det finns folk som behöver och vill ha det mer än mig, säger Elin Karlsson till SVT.

Sprid gärna vidare för att hylla Elins underbara initiativ!