13-årig Thomas räddade först sin utvecklingsstörde bror ur lågorna – sedan husdjuren

Att vara en hjälte är ingen lätt uppgift även om man är en vuxen. Men ännu mindre om man är ett barn. Det stoppade inte 13-råiga Thomas att visa att hjältemod inte har en ålder när han räddade sin utvecklingsstörda bror när huset började brinna.

Sedan gick han tillbaka in för att rädda husdjuren.

Det var på lördagseftermiddagen som en brand bröt ut i familjen Homstöls hem i Kvinesdal i Vest-Agder i Norge. Då var Thomas ensam hemma med sin utvecklingsstörde äldre bror.

Branden började i köket. När 13-åringen märkte vad som pågick tvekade han inte en sekund. Han var tvungen att hjälpa sin bror ut från huset så snabbt som möjligt.

– Jag tänkte inte på det då, men det gör ont nu, säger Thomas till norska TV2 dagen efter händelsen.

När brorsan var i säkerhet var det fortfarande levande varelser i huset som behövde räddas. Husdjuren. Totalt blev det tre gånger som Thomas sprang in i det brinnande huset för att rädda det som kunde räddas.

– När jag hjälpt min bror ut gick jag in igen, för att rädda husdjuren, säger han till TV2.

Nu hyllas Thomas av sin familj som förlorat mycket annat men tack vare sonens snabba ingripande så gick inga liv till spillo.

Brandkåren hyllar 13-åringen för hans mod och Thomas själv känner att han gjorde vad han kunde.

– Jag försökte släcka branden, men det gick inte. Det var lite skrämmande, och till slut var jag helt enkelt tvungen att gå ut, säger han till TV2.

Newsner skrev tidigare idag om Conny som hjälpte granndottern ur ett brinnande hus och nu får han sällskap i hjältesvängen av Thomas.

 Var med dela den här artikeln och hylla den här pojken vars snabba agerande räddade sin brors – och husdjurens – liv!

Publicerad av Newsner, gilla gärna