13-åriga pojken är döende i cancer – då fattar hans mamma ett olagligt beslut

En mors kärlek till sitt barn är någonting alldeles speciellt, och få band är lika starka.

Det är också mammans kärlek till sin sjuka son i den här speciella historien.

Deryn Blackwell var bara 13 år gammal när han och hans familj fick fruktansvärda nyheter av läkaren.

Det visade sig att pojken blivit diagnostiserad med leukemi och behövde omedelbar behandling.

Hans barndom fick ett abrupt slut och i ett helt år kämpade han mot den svårartade och livshotade cancern.

Olyckligt nog hade Deryn inte bara leukemi, han hade dessutom drabbats av en mycket ovanlig sjukdom som heter Langhans giant cell sarcoidosis. Det finns bara fem dokumenterade fall i världen.

Twitter/DerynBlackwell

Sjukdomen ledde till fruktansvärd smärta och hans händer svullnade och blev svarta. Deryns mamma, Callie Blackwell var förtvivlad. 

Hon kommer ihåg en gång när sonen hade så ont att han gång på gång bad henne att skära av hans händer.

Deryns tillstånd var så allvarligt att läkarna hade gett upp hoppet.

De gav pojken två veckor att leva och flyttade honom till en avdelning för patienter i slutskedet.

Twitter/1in7billion

Men det fanns två personer som vägrade att ge upp – Deryls mamma och pappa.

Föräldrarna var dock väldigt desperata, precis som de flesta mammor och pappor kunde de tänka sig att göra vad som helst för att deras barn skulle slippa lidandet. 

Efter att ha undersökt alla alternativ kom mamma Callie på att en av läkarna nämnt marijuana som något som skulle kunna förbättra Deryns tillstånd.

Men eftersom det inte fanns några godkända studier kring marijuana och cancerbehandling kunde läkarna inte göra någonting. Under tiden blev Deryn bara sämre och sämre. 

Föräldrarna vägrade stå och se på medan deras son tynade bort. De beslöt sig för att göra någonting som många föräldrar säkert hade dragit sig för. 

Deryns pappa gav sig iväg för att försöka få tag på marijuana och hittade tillslut en man vid en bensinstation som kunde fixa det han ville ha. 

Samtidigt var pappan livrädd för att bli dömd för narkotikabrott, ett straff som kan ge fängelse i upp till fem år.

Men han insåg att han inte har någonting att förlora, känslan var att Deryn skulle dö om de inte gjorde någonting snart.

Twitter/DerynBlackwell

Det var inget lätt beslut som sagt sagt, men föräldrarna gav sin son marijuana genom en förångare, vilket gör marijuanan mindre farligt, då inga förbränningsubstaner når kroppen.

Och mot alla odds hände något med Deryl – på bara en timme hade hans smärta lindrats nämnvärt. Pojken kunde till och med prata med sin mor, någonting han inte kunnat på länge. Både läkare och sjuksköterskor var förbluffade över Deryns tillstånd, som bara fortsatte att förbättras.

Efter bara några veckor var det klart att Deryn skulle överleva, och han kunde lämna sjukhuset. Detta hände 2013. Idag är Deryn 17 år och helt frisk, kanske tack vara att hans föräldrar var villiga att riskera allt.

Twitter/1in7billion

Föräldrarna påminns varje gång de tittar på sin son om att de verkligen fattade rätt beslut.

Om det var marijuanan, läkarna eller högre makter som botade Deryn kommer vi aldrig att få veta, men huvudsaken är att han mår bra idag. 

Deryns historia har blivit känd världen över, både för att det är ett mirakel för att han överlevde, men även eftersom att marijuana är en drog och inte ett godkänt läkemedel.

I en inlägg som onkologen David Gorski skrivit har det blivit stor debatt kring anledningen till Deryns tillfrisknande och vissa är arga på hans mamma Callie som ”glorifierar” marijuana.

Hon svarar dock att hon aldrig hävdat att det var marijuanan som räddat livet på hennes son, men att den hjälpt hans honom i hans tillfrisknande.

Facebook/DerynBlackwell

Detta kallar jag verkligen för mirakel, oavsett om det var föräldrarnas beslut eller högre makter, är jag väldigt glad att Deryn mår bra idag.

Inget barn ska behöva drabbas av cancer, dela om du håller med!