13-åringen har en obotlig hjärntumör. Men det golfproffset gjorde för honom gör mig varm i hjärtat. Så fint!

För två år sedan fick 11-årige Ethan Couch ett mardrömsbesked när doktorn upptäckte att Ethan hade en obotlig hjärntumör. Den golftokige pojken genomgick en operation och efter den fick han önska sig vad han ville. Ethan största dröm var att besöka golftävlingen US Masters. På onsdagen gick hans önskan i uppfyllelse. Men sagan slutar inte där…

Amerikanska ESPN var först med att fiska upp den här hjärtvärmande historien.
För två år sedan upptäckte Ethans mamma, Jennifer, att något inte stod rätt till med sin pojke. Hans händer darrade och han hade väldigt dålig balans. Ethan hade stora problem med att sätta på sig byxorna själv, och när han skulle knyta skorna tvingades han sätta sig ned först.

Läkarna som undersökte Ethan konstaterade allas värsta farhågor. Ethan hade en obotlig hjärntumör och behövde operation. Operationen skedde fyra dagar efter läkarbesöket och då upptäckte doktorn att tumören, som var godartad, inte gick att ta bort. Det enda man kunde göra var att fortsätta att övervaka Ethan regelbundet. När den 11-årige killen vaknade upp efter operationen fanns en sjuksköterska i rummet.
– Jag hörde att du är en riktig vinnare. Så jag vill att du åker hem och önskar dig någonting. Vad som helst, sa hon till Ethan.
Men golfentusiasten Ethan behövde inte någon lång betänketid.
– Jag vill åka till US Masters, förklarade honom.

Sedan dröjde det två år.
Två dagar efter Ethans 13-årsdag ringde telefonen. I andra änden fanns golfproffset Kevin Streelman.
Kevin Streelman ville ha Ethan som caddie till US Masters klassiska par 3-tävling, med enbart korta hål, en slags förtävling till US Masters.
– Efter allt det svåra han har gått igenom ville jag bara ge honom en stor dag. Det här handlar inte om mig. Det handlar om att ge tillbaka. Om att använda de möjligheter jag har för att få en önskan uppfylld, säger Streelman till ESPN.

Hur tävlingen gick?
Kevin Streelman tog hem par 3-tävlingen tillsammans med Ethan.
– Det var mycket bättre än jag någonsin kunde tänka mig. Det var fantastiskt, sa han i en tv-intervju med ESPN efteråt.

Publicerad av Newsner smak, gilla gärna