14 år efter svåra olyckan har Patrick äntligen fått ett nytt ansikte.

För 14 år deltog Patrick Hardison som frivillig brandman vid en svår eldsvåda. I samband med räddningsarbetet ådrog sig Patrick svåra brännskador i bland annat sitt ansikte vilket medförde att han blev i stort sett blind.

Under en svår eldsvåda i Senatobia, USA år 2001 arbetade Patrick Hardison som frivillig brandman och deltog aktivt i räddningsarbetet. Och det var i samband med en räddningsaktion som olyckan var framme. Patrick gav sig in i det brinnande huset för att söka efter en kvinna när taket föll ner över honom.

Han ådrog sig tredje gradens brännskador på huvudet, halsen och magen. Nu har 41-åringen fått ett nytt ansikte, rapporterar Aftonbladet. Totalt deltog över 100 läkare och sköterskor i operationen som inleddes den 14:e augusti.

Den otroligt svåra operationen, som beskrivs som den mest omfattande ansiktstransplantationen någonsin, varade i 26 timmar och beskrivs som framgångsrik och hyllas av andra läkare.
– En historisk prestation, säger läkaren Amir Dorafshar, som är ansvarig för ansiktstransplantationer på ett annat sjukhus, till AP, enligt Aftonbladet.

Donatorn av ansiktet en 26-årig cykliskt som avlidit i en svår cykelolycka. Patrick Hardison själv är oerhört tacksam mot läkarna som genomförde den avancerade operationen.

– De har gett mig mer än ett nytt ansikte. De har gett mig ett nytt liv, säger han enligt BBC.

Han vårdas fortfarande i New York, men väntas få återvända hem lagom till den amerikanska högtiden Thanksgiving i slutet av november. Innan den svåra operationen, som läkarna på förhand menade var 50-50 att lyckas, var Patrick nästan blind på grund av sina brännskador. Men nu har han äntligen återfått normal syn. Och han är tydlig med vad han ser fram emot mest.

– Jag ska köra bil igen, säger han enligt Aftonbladet.

”De har gett mig mer än ett nytt ansikte. De har gett mig ett nytt liv.”

Posted by Aftonbladet on den 16 november 2015

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna