14-årig flicka blev antastad av äldre man – då gjorde busschauffören det ingen annan vågade

En flicka i 14-årsåldern blev antastad av en man i 40-årsåldern när hon skulle kliva på bussen i Helsinborg. Flickan blev skärrad och mannen skyndade sig därifrån, men busschauffören vägrade låta mannen komma undan. 

Det var under onsdagsförmiddagen som två flickor i 14-årsåldern chockades av en 40-årig mans beteende på busshållplatsen. När flickorna skulle kliva på passade mannen på att greppa tag om den ena flickans rumpa. 

Flickan blev rädd och skrek till, vilket fick mannen att skynda sig därifrån, men han visste inte att busschauffören såg allt. 

Utan att tveka lämnade busschauffören sitt förarsäte och sprang efter mannen som tafsat. Medan han springer ringer han 112, och tar fast mannen i väntan på patrullen, det berättar polisen i Skåne

© Provided by Nyheter365
Foto: Fredrik Sandberg/TT

När polisen kom till platsen kunde de gripa mannen och sedan förhöra honom när han nyktrat till. Flickorna var förvånade och tacksamma över busschaufförens empati och försvar, vilket polisen uppmärksammade. På Facebook väljer de att hylla busschaufförens ingripande. 

Tack vare busschauffören kunde mannen gripas, han är nu misstänkt för sexuellt ofredande. 

Om inte busschauffören lämnat sitt trygga förarsäte och sprungit efter tafsaren hade polisen inte fått fast honom. Det är såna som busschauffören som gör samhället tryggare, dela gärna för att hylla vardagshjältar som honom.