14-årige Jonathan är i akut behov av nya lungor: ”Måste hitta en donator väldigt snart”.

Hans 14-årige son är i desperat behov av nya lungor om han ska överleva. Nu uppmanar pappan Tommy att alla föräldrar ska tänka till kring organdonation. – Ställ dig frågan: ”Är jag beredd att ta emot organ?”. Då kanske man inser att det är självklart att ge organ om det värsta händer, säger han till Expressen.

När sonen Jonathan var fem år gammal drabbades han och familjen Ivarsson av ett chockerande besked: Han hade drabbats av lungfibros och var i behov av nya lungor.

Åren har gått, och trots att han i tre år stått först i kön att få genomföra en lungdonation har det inte blivit av. Nu är tillståndet akut, och Jonathan måste ha syrgas och bevakning dygnet runt för att kunna andas, skriver Expressen.
– Vi har precis gått igenom två smärtsamma veckor. Vi talar om att vi måste hitta en donator väldigt snart, säger pappa Tommy till sajten.

Som ett led i kampen för sonen har Tommy startat Jontefonden. Dels för att hjälpa andra familjer, och dels för att uppmärksamma bristen på organdonatorer i Sverige. Han vill att fler ska tänka till.
– Det är viktigt att ta ställning kring om man ska donera organ. Ställ dig frågan: ”Är jag beredd att ta emot organ?”. Då kanske man inser att det är självklart att ge organ om det värsta händer, säger han till Expressen.

Donationsveckan börjar idag. Känns som den pågått länge. För oss i alla fall. Känns lite knepigt att samtidigt som vi st…

Posted by Tommy Ivarsson on den 4 oktober 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna